Dagens rivertonvinner: Tom Egeland.

Jeg er ikke spesielt opptatt av priser. Jeg klarer som regel ikke å huske hvem som vant Nobels Litteraturprisen eller andre ærverdige priser, og jeg vet egentlig ikke hvor mye det har å si. Jeg skjønner jo at det er innmari stas å få en pris. Ikke bare viser det at man blir satt pris på (bokstavelig talt), men om man er heldig får man jo litt ekstra penger også. Da kan man fortsette å skrive. Så, det er ikke det at jeg ikke skjønner greia med priser – jeg synes bare ikke det er så interessant.

Til tross for dette skal jeg da i dag skrive om prisen som ble utdelt i formiddag. Tom Egeland ble nemlig tildelt Rivertonprisen (for dere som ikke vet det allerede). Dette er en pris for fjorårests beste krimbok, og siden jeg har lest nesten alle bøkene til Tom Egeland tenkte jeg at dette kunne passe som dagens innlegg.

Jeg har som sagt lest mye av det Egeland har skrevet, men ikke de to siste han har skrevet – med andre ord, ikke den boken han vant dagens pris for. De to siste er nemlig ikke som krimbøkene han har skrevet tidligere, som har vært veldig standard krim, og det er vel derfor jeg ikke liker de siste. Det er spenning, eventyr og krim, men ikke i sin kjente form. Antakeligvis var det denne variasjonen som juryen likte så godt, og som har fått meg til å la være å lese hans siste utgivelser..

Hva tror dere om Egeland? Liker dere det han har skrevet, eller hvordan er det?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s