Høytlesing på tur.

I de kommende ukene skal jeg reise mye. Først skal jeg til Irland noen dager – noe som vil resultere i minst 4 timer i buss. En uke senere skal jeg avgårde til Balkan hvor jeg skal tilbringe 10 dager på tur med journalistikklassen min. Bare det kan jo bli relativt spennende i seg selv, men siden vi skal kjøre så mye buss og jeg ikke makter å lese på buss, tenkte jeg å drasse med meg min gamle, gode diskman. Ja, jeg har diskman og ikke mp3 spiller, så nå sitter jeg å forsøke å finne bøker fra lista mi som er flotte på lydbok. De jeg velger bestiller jeg hos Deichman, så de står og venter på meg når jeg kommer innom på mandag. Fornuftig? Ja. Økonomisk? Meget.

Så, det jeg tenkte, var egentlig om dere har hørt noen av bøkene på listen min (det er jo ganske mange å ta av) og de var ikke heslige, sånn som f.eks. Erlend Loe sine bøker er når han leser selv…

I fjor vår og sommer brukte jeg diskmannen min mye. Jeg hørte nesten alle bøkene til Liza Marklund. Det er en så effektiv måte å få med seg bøker på, så lenge man har noe å gjøre. Jeg kunne høre på vei til toget, på toget, på vei til tbanen, på tbanen og helt inn på jobben – og selvfølgelig hele veien tilbake. Det sier seg selv at det er mer effektivt enn å lese selv. Men, i høst hørte jeg Anna Gavaldas Saman er ein mindre aleine, og da var det ikke like lett. Det hadde ikke noe med boken å gjøre, men at jeg ikke hadde noe å gjøre mens jeg hørte – og da blir det raskt skremmende søvdyssende uansett hvor god boken er. Så, liker dere lydbøker i det hele tatt?

(Bildet er tatt da jeg hørte mye på Liza Marklund, som dere ser. Sommer!)

Én kommentar Legg til din

  1. Elisabeth sier:

    Jeg har også fått øynene opp for lydbøker i det siste, synes faktisk det er en genial oppfinnelse! Selvsagt blir det ikke helt det samme som å lese dem selv, men er jo veldig praktisk. Gulvvasken blir utrolig mye mer spennende med en lydbok i bakgrunnen ;D

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s