Boken jeg husker: Ærlighetsminuttet

Den første boken jeg vil dele med dere er Ærlighetminuttet skrevet av Bjørn Sortland. Det er en ungdomsbok om kunst og kjærlighet, som i 2005 ble utgitt på Aschehoug forlag. Boken er i overkant av 500 sider dekorert med et visst antall bilder/malerier (eksakt tall finner jeg ikke, og siden jeg ikke vet hvor boken er så ja..) av korsfestelsen.

Ærlighetsminuttet handler om Frida. Hun er 17 år gammel og har fått vite hun har en alvorlig øyesykdom som vil gjøre henne blind. For å unytte den tiden hun har igjen drar hun til den Italienske byen Firenze hvor hun møter den norske kunststudenten Jakob.

Sammen opplever Frida og Jakob noen av de vakreste kunstverkene i verden, samtidig som romantikken blomstrer. På denne måten blir det ikke bare en ungdomsbok om kjærlighet og forelskelse, men også en bok om kunst – i samme stil som Jostein Gaarders Sofies Verden, der forfatteren også vil lære leseren noe om det han skriver om, som i dette tilfelle er noen av verdens største kunstnere.

Legger man de to bokstavene k og j til ærlighet, blir det kjærlighet. Kjærlighet består altså av åtti prosent ærlighet. Å være ærlig et minutt av gangen kan likevel by på problemer.

Noen særlig utgreiing om språket og bokens driv, kan jeg ikke begi meg ut på – med tanke på at det er fem år siden jeg leste boken. Men, jeg kan konkludere med at det var en vakker bok med flotte kunstverk og mye å lære om kunst, noe i alle fall jeg satt stor pris på. Selv husker jeg den som en vakker beskrivelse både av bildene og hvordan Frida og Jokob etter hvert blir kjent med hverandre. En bok som sørget for at jeg fortsatt, fem år etter, har veldig lyst til å dra til Firenze for å gå fra det ene kunstmuseet til det andre!

Én kommentar Legg til din

  1. Kristine sier:

    Åååh, Ærlighetsminuttet er en av de fineste bøkene jeg har lest. Jeg er ikke kristen og selv om boka handler mye om korsfestelsen elsker jeg den, noe som overrasket meg litt siden jeg vanligvis ikke leser den typen bøker.

    Jeg bare følte jeg måtte dele dette, siden jeg tilfeldigvis fant dette da jeg googlet Ærlighetsminuttet. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s