Visste du at…

…Ordet «litteratur» kjem frå det latinske «littera», som betyr bokstav, og hadde opphavleg ikkje noko med det vi no kallar for «skjønnlitteratur» å gjere. Dagens skilje mellom tekstar som er litterære, og dei som ikkje er det, oppstod først med Romantikken for om lag 200 år sidan.

Det er virkelig ikke lett å bestemme meg for hva jeg skal til høsten. Skal jeg gå for kjønn med fordypning i litteratur, kun litteraturvitenskap eller retorikk? Noe med litteratur, språk og sånt må det i alle fall være…

Én kommentar Legg til din

  1. Labben sier:

    Er ikke litteraturvitenskap et ganske åpent fag? F.eks 60 frie studiepoeng eller noe lignende? Da kan du både ta noe retorikk og kjønnsstudiefag i tillegg til litteraturen. Og da slipper du å velge nå 🙂 tror det er sånn i Bergen ihvertfall, men det er vel gjerne ikke der du skal gå.

    Lykke til med valget, uansett 🙂 Jeg kan etter tre år konstatere at jeg valgte riktig studium for meg, og det er ganske deilig. Høres ut som om du også vet hva du vil ihvertfall, selv om du ikke har funnet ut av helt nøyaktige fagkombinasjoner enda.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s