Bluebird

den

Bluebird – A Memoir skrevet av Vesna Maric var en bok jeg tilfeldigvis kjøpte i Drubovnik, Kroatia. Det er en bok som ble utgitt i 2009, skrevet av en ung kvinne – Vesna Maric – fra Mostar, Bosnia, som reiste til England under krigen i hjemlandet i 1992.

Som dere kanskje skjønner har Maric skrevet om historien – hvordan det var å vokse opp under krigen, og hvordan det var både å reise og å flytte til England under den perioden. Hun har skrevet det ganske «blokk-vis» der en sentral person eller hendelse/opplevelse får hvert sitt kapittel.

Når Maric dro til England var hun 16 år. Siden den gang har hun bodd der og har jobbet som blant annet tolk for andre krigsflyktninger som kom til England senere en henne. Også flere av deres fortellinger blir fortalt i Maric’s bok.

«The time came for my sister and me to board the coach, a time still too sore to remember. My mother’s face was flowded by my rivers of tears and between us a smeard window pane stood like a symbol of our seperation.»

Selv leste jeg boken på engelsk – språket var enkelt og lettleselig. Det er bok i overkant av 200 sider og det boken tok virkelig ikke lang tid å lese den. Det er, som dere kanskje skjønner, ikke et litterært høydepunkt, men absolutt ikke noe problem å lese av den grunn. Fortellingen Maric forteller i denne boken er en historie verdt å lytte til, og da er det nødvendigvis ikke så vesentlig at det er de vakreste formuleringene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s