Nattefrost.

den

Nattefrost av Knut Faldbakken har blitt lest høyt for meg av Helge Winther-Larsen de siste dagene. Det er 9 cder som til sammen tok 11 timer og 4minutter. Winther-Larsen er flink til og lese og har lest om følgende:

Et eldre ektepar blir funnet døde i sitt hjem, Villa Skogly. Det dreier seg tilsynelatende om en familietragedie i en av Hamars mest velansette familier.
Det er overbetjent Jonfinn Valmanns samboer Anita Hegg som står for etterforskningen. Med en stigende følelse av ubehag går det opp for henne at Valmann tidligere pleiet nær kontakt med familien. Han er merkelig uvilling til å forklare seg om dette vennskapet. Hva er det han vil skjule for sine kolleger og for samboeren? (Tatt fra Gyldendals sider)

Knut Faldbakken, foto: Håvard Bøhm
Forfatteren selv, Knut Faldbakken Foto: Håvard Bøhm

Selv har jeg lest flere av Faldbakkens krimbøker – og nå må jeg jo få benytte anledningen til å skryte litt. Jeg møtte han nemlig i høst for å intervjue ham (siden jeg går journalistikk på en folkehøgskole i Hedmark), så da måtte jeg jo ha lest noe av bøkene hans. (Intervjuet kan du lese her) Siden skal jeg innrømme at både mannen og bøkene falt i smak og flere av hans bøker er blitt lest.

Så, la oss komme tilbake til Nattefrost. Den dreier seg, i likhet med de andre av Faldbakkens krimbøker, om Jonfinn Valmann og hvordan han etter mye om og men klarer å nøste opp et par drapssaker her i lokalområdet. Det kan kanskje virke litt virkelighetsfjernt når man tenker seg etter hvor lite det skjer her i Hamar traktene, men som han Faldbakken selv sa; Det skjer overraskende mye her i Hamar politidistrikt.

Boken er fengende og jeg synes Faldbakken skriver godt. Det er en god gammeldags krim med den faste etterforskerens som følges til stadighet. Han har ikke like store problemer som så mange andre krimhelter, men det foregår i alle fall noe mer enn etterforskning i livet hans. Det er en god krim med inviklede forbindelser som, etter mye om og men blir klarere og klarere. Absolutt leseverdig, den går raskt ned!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s