Hard eller myk?

den

Tittelen gir kanskje velkjente juleassosiasjoner, hvor man helst vil unngå de myke pakkene.. Men, som seg hør og bør er dette snakk om bøker – og om hardcover eller pocket. For, det er jo et velkjent faktum at de aller fleste («store») romaner etterhvert kommer til en billig penge i en pocket eller softcover utgave. Men, hva er egentlig best – hard eller myk bok?

Selv har jeg en salig blanding av både harde og myke bøker. Det er selvfølgelig en del pocket fordi dette i hovedsak er mye billigere enn de andre – og siden jeg er en fattig student går jeg jo etter det som er billigst. Men, så har vi jo sånne flotte ting som loppemarked, mammut og alle andre steder bøker selger til (sterkt!) reduserte priser – hvor jeg får en fin anledning til og kapre meg et par skikkelige utgaver av noen flotte bøker.

Så er det jo også de bøkene jeg synes er flottest og ha i hardcover. Jostein Gaarder har jeg for eksempel mange hardcover bøker av – men også mange pocket – fordi jeg er så glad i hans bøker. Også Knausgårds Kamp har jeg begynt og samle i hardcover og har vel tenkt og gjennomføre det, nå er jeg tross alt halvveis.

Men, når det kommer til hvor praktisk de forskjellige typene er, skal jeg jo si meg enig at det som regel veier ganske mye mindre og ha en pocket i veska – enn en murstein av en bok. Til gjengjeld tåler den harde litt mer og blir ikke like slitt som en pocket – så i bokhyllen etter den er lest, ser hardcoveren definitivt best ut!

Om noe er bedre enn det andre er jeg ikke sikker på, men jeg fortsetter i alle fall med og kjøpe bøker jeg kun leser én gang (krim!) i pocket, om det ikke er veldig, veldig billig (nesten gratis) for noe annet.

Hva foretrekker du? Hard eller myk bok?

6 kommentarer Legg til din

 1. Heidi sier:

  Jeg synes pocket er best å lese, for jeg liker å lese liggende, men innbundne bøker tar seg best ut i bokhyllen, og de tåler også flere leserunder bedre. Nå om dagen velger jeg det alternativet jeg føler jeg har råd til, så det blir mange pocketbøker.

 2. stine sier:

  Jeg er også student og går som regel for pocketutgaver. er det derimot salg så ser jeg etter innbundne bøker. De ser også litt bedre ut i bokhylla, hehe, uten at det er et kriterie. Bøker jeg synes er veldig gode eller som betyr noe for meg skaffer jeg innbundet 🙂

 3. torbis sier:

  En fin blanding er best 🙂 Jeg liker best de innbundne bøkene i bokhylla, fordi det ser finest ut, og avogtil liker jeg best å lese innbundne bøker også. (Ikke helt sikker på hvorfor..hmm..)

  Pocket er utrolig praktisk dersom jeg skal ha en bok med i veska, og så er de mye billigere…(noe som også kan være veeeldig greit…)

  Nå skal det sies at bokhylla mi inneholder både innbundne og pocketbøker da 🙂 Så..ja takk, begge deler 🙂

 4. Julie sier:

  Jeg foretrekker myk bok fordi det er billigere. Enkelt og greit. 😛 Sånn er det å være fattig student. 🙂

 5. Beate sier:

  Jeg sier også ja takk, begge deler 🙂
  Pocket er selvfølgelig best på reise, og innbundet tar seg best ut i bokhylla. Jeg liker også best å lese innbundet når jeg ligger i senga.

 6. Elisabeth sier:

  Liker definitivt best harde bøker, forfengelig som jeg er. Men pocket er jo billig og tar mindre plass i veska, så det blir ofte myk-versjonen her, ja!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s