Finnes det en bok som…

den

Dette er ny type post, som jeg antageligvis kommer til og poste en gang i ny og ned, alt etter som hva som foregår inni hodet på meg. Kategorien går ut på at jeg er på jakt etter en bok om noe spesielt, enten det er en helt konkret bok som jeg ikke husker hvilken er, eller vil ha anbefaling fra andre om bøker om et gitt tema eller handling. Jeg håper dere kan hjelpe meg, og kanskje det er noen andre som har lyst til og lese lignende bøker og plukke opp noen tips!

Det første jeg er på jakt etter er en bok skrevet av/om en lege eller psykolog i et fengsel. Jeg regner med at dette må være ett hundre prosent skjønnlitterært med tanke på taushetsplikten de har – men ideen fikk jeg av introduksjonen til Vigdis Hjorts bok Tredje Person Entall. Jeg tror dette hadde vært utrolig spennende og lese om – så jeg lurer på om noen av dere har hørt om eller lest en bok som dette selv!?

2 kommentarer Legg til din

  1. Heidi sier:

    Jeg tror kanskje ikke det er helt det du er ute etter, men innlegget fikk meg til å tenke på ‘Letters from the Dhamma Brothers: Meditation Behind Bars’. Det ble laget en dokumentar om programmet, som man kan lese om her: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Dhamma_Brothers

  2. fjord sier:

    Jeg måtte google litt nå, og fant faktisk det jeg tenkte på. Men jeg er fremdeles usikker på om det treffer blink. Uansett, jeg tenkte på Nawal El Saadawi, som blant annet har skrevet «Memoirs from the Womens Prison». Jeg har ikke lest noe av henne, bare om henne, og jeg er ikke sikker på om boken passer kriteriene dine, selv om El Saadawi er lege, har sittet fengslet og altså har skrevet en bok med tittelen «Memoirs from the Womens Prison»….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s