Loppebøker.

Nå er jeg tilbake i Hovedstaden, det vil si ferdig på Folkehøgskolen, noe som kan føre til forandringer her på bloggen. Men, forhåpentligvis til det bedre. Jeg skal jobbe mange dager i uken, men håper allikevel og klare og fortsette med såpass ivrig posting, for det liker dere jo! Ellers får jeg jo mulighet til og skaffe meg flere bøker (lesingen derimot..) og være med på mange (litterærere) festligheter. Etterhvert kommer jo også mine bidrag til bokbloggturnéen – det blir stas!

Men, nå skal jeg komme til saken. Som dere sikkert har forstått har jeg tilbrakt denne søndagen (som så mange andre) på loppemarked. Jeg var på to stykker – Prinsdal og Ljan – og til slutt hadde jeg litt for mange kilo bøker fordelt på 16 stykker. Nå skal jo det sies at 12 av de er de tolv dere ser her på bildet – altså Cappelens Verdenslitteratur, en samling fra Oldtiden og frem til etterkrigstiden. Rett og slett mye spennende, som – når de frister med en så nett sum som 40kr – får bli med meg hjem, til tross for raknende poser.

Selvfølgelig kjøpte jeg også et par andre bøker, én fra Bokklubben som har kåret Århundrets forfattere, hvor det oppsiktsvekkende er at jeg kun har lest noe komplett av ikke mer enn én forfatter – og det er Astrid Lindgren! Er det nå jeg bør begynne og tvile på kompetansen til de som har valgt ut?
En annen av de som fikk bli med hjem var en bok som kom på 70-tallet som heter så mye som Kvinner og Klassekamp. Den er skrevet av en svensk dame, Harriet Clayhills, som tar for seg kvinnekampens historie frem til nettopp 70-tallet (åpenbart). Ganske morsom med sammenlikninger mellom arbeiderkvinnen og overklassekvinnen – med utallige flotte illustrasjoner hentet fra tidsrikte aviser og skrifter!
Den nest siste boken har jeg ikke stort mer og si om enn at den er fra 1891, veldig fin og se på og det er den eneste grunnen til at jeg kjøpte den. Det har så gotisk skrift at jeg nesten ikke klarer og lese hva som står – med andre ord, veldig fin!
Den siste boken er en for meg ukjent bok, men som mamma dro kjensel på med en gang – så kanskje flere av dere også har hørt om den. Kvinner Care, heter den og er en bok med tekster av forskjellige flinke skribenter, om forskjellige kvinner fra forskjellige steder. En vakker bok med bilder tatt av Morten Krogvold. Den tror jeg gjør seg fint på stuebordet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s