Mamma vet ikke hva som er deilig

Mamma vet ikke hva som er deilig, har endelig kommet i hus og dagen i dag er blitt brukt på og komme gjennom denne lille, underfundige boken. Som jeg har skrevet om før, er dette en bok skrevet av Ina Åsheim og kom ut for ikke mange ukene siden på Oktober forlag.

Vel, for dere som ikke har hørt om boken før, kan jeg fortelle at det er en bok som, sett gjennom et barns øyne, forteller om episoder fra et hverdagsliv. Hun forteller om skiturer i mamma og pappa i skogen, hun forteller om hvordan mamma blir sur og hvordan hun ikke tørr og tisse alene når det knirker i veggene.

Det er ikke alltid like lett, i alle fall for meg som ikke selv har barn, og forstå om barn faktisk oppfører seg sånn som denne lille jenta gjør – eller om hun er et unntak. Maser man virkelig så mye på mamma, eller er det mammaen som lar henne gjøre det? Dette er definitivt ingen reklamebok for og friste med barn!

«- Vær glad du ikke er voksen. Vær glad du ikke er hest, sier han.»

Språket i boken, som forresten gjør seg meget godt opplest, er kort og konsist. Enkelt, noe det nesten må være når det fortelles av ei lita jente. Så, til tross for at jeg som regel ikke er særlig fan av superkorte og enkle setninger, synes jeg er funker fint i denne boken.

Alt i alt er boken til Ina Åsheim en annerledes bok som utfordrer områder som sjeldent blir utfordret. Det er en uvanlig og ny måte og fortelle og se verden på.

Én kommentar Legg til din

  1. Karin sier:

    Hmm, denne boken høres veldig annerledes ut og bra. Tror jeg må få lest denne egentlig:-) Takk for tipset!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s