Litteraturhuset.

Noe av det beste ved og bo i (vel, ved) Hovedstaden når man er en litteraturfantast er jo selvsagt Litteraturhuset. Til tross for at jeg ikke har vært der mer enn et par ganger, og enda færre i litterære anledninger – gir viten om at Litteraturhuset ligger der, på hjørnet rett ved slottet en slags deilig trygghet og tilfredsstilling.

Ja, dette er nok et lite skyteinnlegg. Så for dere som kjenner til alt om Litteraturhuset fra før, er kanskje ikke dette så veldig morsomt, men jeg synes nå at det er et hus verdt et eget blogginnlegg.

Bildet er hentes fra Aftenpostens nettsider.

I dag er det 2 år, 7 måneder og 14 dager siden Litteraturhuset ble åpnet i Oslo. Det er en institusjon åpnet av Frott Ord i håp om å formidle og vekke interesse for litteratur gjennom mange kanaler. For, Litteraturhuset har virkelig noe for alle. I tillegg til og ha kafé og bokhandel, arrangeres det hundrevis av arrangementer om alt fra hekser og troll til dans eller foredrag og diskusjoner.

Siden Oktober 2007 har Litteraturhuset spilt en sentral rolle for det litterærekulturlivet i Oslo. Hvert år får de besøk av minst 250 000 personer, som alle på en eller annen måte deltar i det Litteraturhuset prøver og skap, nettopp noe rundt litteraturen. Huset er åpent forprivatpersoner, klasser, forfattere og utenledninger – det er rett og slett et hus for alle som er interessert i litteratur.

Det er åpenbart ikke bare hos meg engasjementet og gleden vekkes når jeg hører om alt Aslak Sira Myhre, lederen på Huset, får til. Nå om dagen arrangeres det nemlig et internasjonalt seminar om litteraturhus i sin genrealitet – og flere andre land vender blikket mot det norske Litteraturhuset – vårt Litteraturhus – for og finne inspirasjon til og dele denne voldsomme lesergleden!

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s