Don Fridtjof

Don Fridtjof er mitt første bidrag til Cappelens bokbloggturné. Dette vil si at jeg har fått den av Cappelen, og tilgjengeld skal jeg nå skrive hva jeg synes om den – og fortelle om dette er en lesverdig bok.

I går blogget Carina om denne boken, og i morgen er det Aud J. H. sin tur.

Så, la oss komme i gang med den enkle faktaen. Don Fridtjof er skrevet av Anna Bache-Wiig og illustrert av Lisa Aisato. Den kom ut i slutten av April og er en ganske så tynn bok for barn i alderen 5 – 8 år. I tillegg til selv og ha lest den, fikk jeg hjelp av to av mine tantebarn på 4 og snart 6 år. Men, la oss komme tilbake til det senere.

Don Fridtjof handler om en katt – gatas skrekk – som heter nettopp Don Fridtjof. Han er utrolig skummel, og ingen, ikke en gang hundene, tørr og være ute i gatene når Don Fridtjof er der om kveldene. Til tross for at han er ganske skremmende, har han heldigvis for han en eier som er veldig glad i ham, og disker opp med real gourmet mat til stadighet.
Men, det er én ting Don Fridtjof er redd for – noe han raskt finner ut når Dansemusa klarer og lure ham høyt, høyt opp i et tre.  Der oppe blir han sittende i flere dager, og får selskap av både Uglemor og en brannmann – men ingen får ham ned. På tredje dagen deiser kvisten Don Fridtjof ligger på i bakken, og etter det oppfører han seg som en skikkelig… pusekatt!

Som dere skjønner er dette en real barnebok hvor den slemme blir snill, som seg hør og bør! Tekstene i boken er velskrevne og faller i god jord hos meg. Det høres nesten ut som et rim, som 5åringen sa. Det er nok en for avansert tekst for de minste, men med litt innlevelse fra oppleserens side – blir historien om skumle Don Fridtjof godt tatt i mot også hos de som boka faktisk er ment som.
Man skal heller ikke glemme tegningene til Lisa Aisato. De er virkelig gode! Ikke bare får hun frem uttrykkene til Don Fridtjof godt, men også fargebruk og teknikk er godt gjort.

Alt i alt synes jeg dette er en god bok, bra historie med velskrevne tekster og flotte tegninger – og viktigst av alt, en historie som også fanger barna (til tross for høyt sukkerinntak tidligere på kvelden)!

2 kommentarer Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s