Sigrid Finne

Sigrid Finne er skrevet Marit Tusvik. Jeg skal innrømme at både boken og forfatteren var ukjente for meg, før jeg plukket den med meg på Oktobers bakgårdssalg i høst. Den er 219 sider lang og kom ut 2007.

Boken forteller om en kvinne som er desperat etter og få skrevet ned fortellingen hennes mor fortalte henne på dødsleiet. Hun reiser til Sicilia for og skrive den, men blir så opphengt i alle andre saker at når hun drar tilbake til Norge har hun ikke skrevet ett eneste ord. Dette er bokens første del – den andre forteller om morens, Sigrid Finne, og datterens siste samtale.

Det jeg liker aller best med denne boken er en aktiv og annerledes måte og bruke språket på – en måte jeg liker at språket brukes på. I tillegg til at det er godt skrevet brukes andre, mer konkrete grep som kursiv, variert fontstørrelse og parenteser. Det er spennende.

Fortellingen i boken, derimot – får jeg aldri helt grep om. Jeg liker det i og for seg, men det er så irriterende, for jeg skjønner det rett og slett ikke helt. Jeg klarer og fange opp stemninger, som savn, lengsel, fortvilelse og kjærlighet – men jeg klarer allikevel ikke helt skjønne hva forfatteren vil. Så, til tross for at jeg liker bokens helhetlige følelse, om jeg kan bruke et slikt ord, er jeg ikke overbevist.

Pst! Beklager så utrolig mye for at det er dårlig med oppdateringer her nå om dagen, men jeg jobber så og si hver eneste dag – så jeg har ikke så mye tid til overs. Men, jeg skal prøve og få i gang litt real aktivitet om kveldene igjen!

Én kommentar Legg til din

  1. Kirsten M sier:

    Har lest noen av hennes dikt tidligere og synes å huske at jeg likte dem, tror derimot ikke at jeg har fått med meg noen av romanene hennes. Ut i fra det du skriver om denne (Sigrid Finne) kan den nok være noe for meg, ble i allefall nysgjerrig!Ps. Tror det var det som irriterte deg, som gjorde meg nysgjerrig: )

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s