Isfolket – en real samling bøker

Fra venstre: Sol (Heidi Ruud Ellingsen), Tengel den Gode (Paul Ottar Haga) og Silje (Evy Kasseth Røsten) fra Isfolket takket etter forestillingen på Sol av Isfolket i Fagernes 2008.

Det kommer kanskje som en overraskelse på flere av dere og lese Isfolket i en tittel her på bloggen. Men, her skal ingen hitorie gjemmes og jeg skjemmes ikke. Jeg har lest hele Sagaen om Isfolket – alle 47 bøkene – og noen har jeg lest opptil flere ganger.

For dere som aldri har hørt om Isfolket kan jeg fortelle dere at det er en serie bøker som er skrevet av Margit Sandemo. Handlingen strekker seg fra 1581 og strekker seg frem til 1960. Det er med andre ord mange fortellinger som blir fortalt – hvor det har sin rot i Isfolkets dal i Nord-Trønderlag.

Det er ganske mange år siden jeg leste de nå, men selvfølgelig har jeg fortsatt varme følelser for de 47 godt leste bøkene som ligger på toppen av bokhylla mi – og det er derfor jeg skulle ønske jeg skulle på Litteraturhuset i morgen. I morgen skal nemlig Margit Sandemo komme til Litteraturhuset, og blant annet Selma Lønning Aarø skal snakke til forfatteren. Dessverre ser det ikke ut til og bli noe tur på meg – jeg jobber nemlig, senvakt selvfølgelig. Men, jeg tror det er andre bokbloggere som skal – så jeg gleder meg til og lese, og kanskje andre ble inspirert og kan fortelle meg, etter og ha lest her?

7 kommentarer Legg til din

 1. stine sier:

  Åh, Isfolket! Jeg elsker den serien! Var mitt første møte med «voksenlitteraturen». Har du sett forestillingen?

  1. kasiopeiia sier:

   Ja, jeg var og så på August 2008 – der bildet er tatt også!

 2. Jeg skal forsøke å få lagt ut en liten epistel i bloggen min etter at jeg har vært på foredraget i morgen.

  Har sett teaterstykket og synes det var kjempeflott 🙂 Skal visst gå hvert eneste år har jeg forstått.

  1. stine sier:

   Hvor er det forestillingen går? Har så lyst til å se det! 🙂

 3. knirk sier:

  Jeg skal dit og jeg gleder meg! Litteraturhuset here I come!

 4. Groskro sier:

  Så dumt du ikke var der da, for det hadde du likt! Jeg har lest hele serien en gang, men lest deler av serien igjen. Det er mange år siden nå, men jeg husker bøkene veldig godt enda, de gjorde et stort inntrykk den gangen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s