Buena Sucia

Etter en liten uke på hytta, er det på tide og komme sterkt tilbake.  Jeg har lest en liten haug bøker – og dere skal selvfølgelig få høre om alt. Den første boken ut er følgende.

Buena Sucia er skrevet av Alisa Valdes-Rodriguez og kom ut her i Norge tidligere år på Juritzen forlag. For og få alt på det rene har jeg selv mottatt denne fra forlaget, for og blogge og si hva jeg synes om boka.

Buena Sucia er navnet på en latin-amerikansk jentegjeng med møtested i Boston, Massachusetts. Det er 5 kvinner vi blir kjent med, som til tross for forskjeller har holdt sammen siden Universitetet og møtes en gang i halvåret. Personkarakterestikken overlater vi til vaskeseddelen; «Lauren, en frittalende spaltist for en av Bostons lokalaviser, der hun lager overskrifter av kjærlighetslivet sitt. Sara, den perfekte hustru som har alt, men som betaler en høy pris for det. Elizabeth, en trolig vakker programleder som strever med å kombinere jobben med et ytterst privat privatliv. Amber, som til tross for at hun ikke snakker et ord spansk, holder på å bli en stor, latinskamerikasnk popstjerne. Rebecca, en stjerne i ukebladbransen, men dessverre totalt ubrukelig når det gjelder menn. Og Usnavys, en alt annet enn usynlig fashonista, som står i fare for å forelske seg hodesups.»

Så, over til hva boken gir meg. Dette er en skikkelig jentebok, det er det ingen tvil om. Den havner lett i kategorien chicklit – og er deilig lesing på late sommerdager. Til tross for at den tar opp flere (overraskende?) temaer som ikke nødvendigvis er så lettvektige, er det en lettlest og morsom bok det går raskt og komme seg gjennom, til tross for sine nesten 400 sider.

Allikevel står det ikke på ting og trekke frem som litt negativt. Det første jeg kan trekke frem er hvordan boken er bygd opp. Det deles inn i kaptiler til hver person – hvor alle innledes med et utdrag fra Laurens avisspalte. Det hopper fra Latina til Latina, men dessverre synes jeg språket varieres for lite. Alle kapitler ut med jentas egen stemme – men de har påfallende lite variasjon fra hverandre. I tillegg er det også svært mange spanske uttrykk som ikke er oversatt – og med mine spanskkunnskaper som er ikke-eksisterende er det en del jeg ikke forstår. Jeg har nok ikke gått glipp av noe meget sentralt eller viktig, men allikevel er det frustrerende og ha språk ikke alle forstår i boka.

Alt i alt vil jeg oppsummere det med at dette er en fin bok i den (forhåpentligvis) kommende sommervarmen. Den er morsom, driver raskt frem og provblematiserer viktige tematikker i større eller mindre grad – men alt i alt er det nok en bok man glemmer ganske raskt etter og ha lest den.

2 kommentarer Legg til din

  1. Lena sier:

    Jeg oppdaget plutselig at du har skrevet en kommentar på bloggen min. Høflig som jeg prøver å være, må jeg selvsagt svare. Jeg synes egentlig ikke Laurens spalte hadde så mye med kapitlene å gjøre, så det kunne for min del vært kuttet. Men som du sier, en helt grei chick-lit:)

  2. Marte sier:

    SÅ enig med deg ang. all spansken. Følte også at jeg gikk glipp av poenger hele tiden, selv om jeg mest sannsynlig ikke gjorde det 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s