Jada, kall meg gnien!

den

I går stakk jeg en tur innom Ark i Bogstadveien bare for og titte litt. Jeg drømmer om Knausgårds fjerde bok, først og fremst, men med tanke på alt som må handles inn fremover av møbler og sånt, unner jeg meg ikke særlig med slike god saker. Jeg har jo andre bøker jeg kan lese, det er jo ikke akkurat det det står på! Men, nå skal jeg komme til saken. Etter å ha sett litt på Knausgårds Kamp, tuslet jeg litt rundt og så blant annet litt på et bord med assorterte pocket bøker «perfekt for ferien». Der fant jeg Skomsvold Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg, som også er og finne på lista mi. Den har endelig kommet i pocket, men den lille flisa av en bok – 124 sider! – kostet 129kr. Herregud! Greit, det er ikke tykkelsen det går på, men over 100kr for den lille flisa der? Neitakk. Og, la meg legge til, jeg betaler ikke det for tykkere bøker heller.

Ja, nå høres jeg sikkert fantastisk gnien ut – 30 kr fra eller til, hva gjør vel det? Men, jeg ble bare så utrolig overrasket. Er det bare jeg som ikke har kjøpt bøker til normal pris på innmari lenge, og har fått luksusvaner av og handle på salg, eller stiger virkelig bokprisene? 99kr for en pocket er da slik en fin sum! Og ja, jeg er klar over at boka er ganske så ny, og at den sikkert synker til 99 etterhvert, men allikvel..

Haha, dette hørtes ikke så bra ut som jeg hadde tenkt – jeg fremstår jo utrolig gnien. Vel, jeg må bare få det ut, så får jeg heller smøre meg med tålmodighet (når skal de forresten begynne og selge det?) til de bøkene jeg vil ha, kommer på salg!

Når handler du bøker – salg eller fullpris, pocket eller hardcover?

7 kommentarer Legg til din

 1. knirk sier:

  Pocket, pocket og atter pocket. Aldri innbundet.

  1. fjord sier:

   Kjøper stort sett innbundet på amazon.uk, men også en del pocket. Innrømmer at det er sjelden jeg kjøper norske bøker til full pris, oppunder 400,- per bok synes jeg blir i overkant.

 2. Anders sier:

  Gnien, men samtidig vil ha med deg de beste bøkene?

  Bibliotek er svaret min venn 🙂

 3. Elida sier:

  Kjøper som regel pocket, men kjøper kanskje litt innbundet i bokklubben av og til. Er blitt hekta på salg, så det er lenge si eg har kjøpt ei bok til full pris. Vil eg svært gjerne lesa den før den detter i pris, reservere eg den heller på biblioteket:)

 4. Labben sier:

  Det er ganske lenge siden prisene på pocket gikk opp. Før var det som regel 99 kroner per pocketbok, nå er det alt fra 99 til 199, men det vanligste er 129 og 149. Det er utrolig kjipt, men slik er det. Jeg jobber i bokhandel selv, og enkelte folk blir sint på oss på grunn av prisene. Men jeg er jo kunde selv, kunne gjerne ønske at prisene var lavere. Det er lite vi kan gjøre med det. Det er vel forlagene som styrer. Og sidene forlagene som regel eier bokhandlene også har de full kontroll.

  Et tips er å kjøpe engelsk pocket, der koster det vanligvis 99 per bok, enkelte er også billigere. Klassikere er ofte lett å finne tilbud på.

 5. Christine sier:

  Jeg er totalt miljøskada, siden jeg alltid (alltidalltid) kjøper bøker på play.com eller bookdepository.co.uk, hvor det koster rundt en femtilapp for en pocketbok. Denne 99 kroner for engelsk pocket-greia synes jeg er hårreisende dyr, sammenlignet med hva jeg vanligvis betaler… Men jeg innser jo at sånn er det i norske butikker.

  Etter at jeg fikk meg Kindle betaler jeg dessuten ingenting for engelske klassikere, som jeg henter gratis og lovlig via The Gutenberg Project, så jeg blir bare mer og mer bortskjemt 😉

 6. Heidi sier:

  Jeg liker innbundne bøker best, men leter alltid etter billigste mulighet, så det blir mange mykbindsbøker. Jeg pleier å ta en fast runde gjennom Capris, Amazon, Book Depository og Antikvariat.net eller Bokhulen når jeg skal ha en bestemt bok. Ønsker jeg å bli overrasket, går jeg på salg eller Fretex.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s