Et penetrerende bidrag til samlingen

Nå er det ganske lenge siden jeg har kjøpt meg en ny bok – i alle fall på bokhandelen! Jeg forsøker jo og bruke minst mulig på tull og mest mulig på vesentlige saker som stekespade og hvitløkspresse, men da jeg hadde litt tid til overs etter jobb og til toget gikk – måtte jeg jo en tur innom en bokhandel eller tre. Vel, hos Ark Pocket sto boken og skrek til meg. Tittel hadde jeg merket meg og boken er allerede ført opp på listen over hva jeg skal lese, men nå er den innkjøpt og med meg på tur til Berlin i et forsøk på og få lest den så raskt som mulig.

Penetrering er en provoserende roman om kjønn, makt og kunst – et brutalt og viktig innspill i dagens kjønnsdebatt.

Dere skjønner vel hvorfor jeg måtte kjøpe denne? Svenske Unni Drougges Penetrerting er et av flere bidrag til kjønnsdebatten son herjer både Norge og Sverige nå om dagen – og det synes jeg er utrolig spennende! For og gi dere et lite innblikk i hva boken handler om har jeg klippet følgende fra forlagets beskrivelse: «Installasjonskunstneren Maximillian Frisk er ung, pen, kynisk og provoserende – en gryende stjerne i Stockholms kunstverden. I kjølvannet av kjærestens voldtekt planlegger han sitt livs kunstverk – et verk som setter spørsmålstegn ved alt vi tenker om kjønn, et verk som ingen vil kunne forbli uberørt av.»

Det er vel ikke bare jeg som er spent!?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s