Tilbakeblikk: En overraskelse!

den

Nå om dagen går det litt treigt med både lesing og skriving til tross for sol, sommer og fridager. Så, i håp om å gi dere noe og lese tenkte jeg og poste noe jeg postet på min vanlige blogg 3. september i fjor. Boken heter Hestekrefter og overrasket både meg og pappa da vi hørte den opplest på biltur.

Boken Hestekrefter er skrevet av Lars Mytting, og ble i 2007 utgitt på Gyldendal forlag. Den er i overkant av 200 sider lang, men jeg som hørte den som lydbok på biltur brukte i overkant av 7 timer på boken.
Boken hadde jeg aldri hørt om før – og det var vel mye tilfeldighet inne i bildet da pappa tok ut akkurat den boken til å bli med oss på kjøretur. At boken passer godt på biltur er det ingen tvil om.

Hestekrefter handler nemlig om Erik Fyksen som driver en skikkelig bensinstasjon, med benisin, skruing og til nød en iskald Coca Cola. Dessverre blir hans nostalgiske bensinstasjon overkjørt av de “store kara i bygda”, og Fyksen må kjempe en hard kamp om både veien, tomta, stasjonen og damene.

Boken handler i veldig stor grad om biler, og slike, for meg, helt ukjente detaljer. Det er tydeligvis at forfatteren har stor interesse i bil, noe jeg i begynnelsen var en smule skeptisk til. Til og med for pappa, ble det for mye bildetaljer. Men etterhvert lærer du å “overse” disse detaljene – og nyte resten av boken – for det er faktisk en veldig god bok, bil eller ikke bil! Det kan bare til tider være en smule vanskelig å filtrere ut bilpratet – for det blir litt for mye av det gode.

Hestekrefter er så absolutt en god bok, men jeg er veldig glad for at jeg hørte den på lydbok. Da ble jeg på en måte guidet gjennom alle filtererne til motoren, og alt annet man kan trenge – uten å måtte bry meg så veldig mye med de, noe jeg føler man må når man leser boken selv. Denne boken passer, spør du meg, både gutter og jenter (for en gangs skyld).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s