Studere litteratur?

Øverst på min søknad til samordna opptak står Litteraturvitenskap ved universitetet i Bergen.

«Når man forsker på litteratur, har det ingen direkte nytteverdi. Men så er det jo det at mennesket består av både kropp og sjel. Litteraturen er en kilde til innsikt, til glede, til identitet. Tenk på behandlingen forfattere og intellektuelle får i diktaturer. Det sier også noe om hvor stor makt litteraturen kan ha.» Jorunn Hareide, Dagsavisen 15.09.00

Mange spør meg hva jeg vil med det og hva jeg skal bli. Svaret er at jeg aner ikke. Jeg kan ikke nekte for at forlag hadde vært et spennende sted og arbeide – men veien dit er angivelig veldig lang. Så, vi får se. Jeg starter i alle fall der jeg nå føler jeg må, så får vi se hvor veien går videre!

Pst! Sitatet er hentet fra den storartede boken Den store norske Kvinnesitatboka.

2 kommentarer Legg til din

  1. Christine sier:

    Jeg forstår innmari godt behovet ditt for å studere litteratur, jeg har hatt lyst i mange år! Jeg tror endelig jeg får muligheten, i et lite «mellom mastergrader»-år jeg får neste år. Har ingenting planlagt, så hvorfor ikke ta litteraturemner? Hva slags litteraturemner vil du ta?

    Og dette med hva man skal bli, hva man skal bruke utdannelsen sin til.. Er det noen som vet uansett? Jeg tror veien blir til mens man går den. Det var et helt tilfeldig enkeltemne tatt på siden som avgjorde hva jeg skal bli (i den grad jeg vet det), og det var en ganske perfekt måte å finne det ut på 😉

  2. Julie sier:

    Jeg får stadig det spørsmålet om hvorfor jeg studerer historie, og hver gang svarer jeg at jeg skal bli historisk. Det tar brodden av hele greia. 😛 Jeg vet ikke hva jeg skal med utdannelsen enda, men det finner jeg ut en gang. Skal ta støttegruppe i litteratur. Mulighetene er mange for oss humanister, men kampen om jobber er hard. Så en får vente og se! Så lenge en gjør noe man trives med, er man på god vei.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s