Vil du være med i klubben?

I dag tenkte jeg å dele mine tanker om bokklubber. Bare hør – bokklubb – det burde jo være noe jeg synes er relativt fantastisk!? Til tross for dette lykketreffet, er jeg egentlig ikke så begeistret for disse klubbene – bortsett fra når man kan få mange gratis bøker, første gang man melder seg inn. Jeg skal ærlig innrømme at jeg er en av de som melder seg inn, så å si kun på grunn av dette. Det er ikke fordi jeg nødvendigvis har noe i mot klubbene eller prisene (det er jo som regel slikt som avgjør hvor man kjøper boka), det er bare dette med å handle bøker på nett.

Nå om dagen er jo netthandel relativt utbredt – det er bare et par dager siden jeg bestilte ny mascara jeg venter på skal dumpe ned i postkassen min. Jeg har selvfølgelig også fått flere bøker levert på døra, men de er i så fall bestilt fra utlandet – med andre ord, bøker jeg ikke kan få tak i her i Norge. Det er unntakene.

Jeg vil gå i bokhandelen å titte på bøkene. Jeg vil kunne ta opp den ene boka etter den andre, se på den, kjenne tyngden av den og blafre litt med sidene. Greit at Amazone har noen utvalgte bøker man kan titte inni, men det har ingen av de norske bokklubbene i alle fall. Er jeg ute etter en spesiell bok, og den er billigst i bokklubben – så ja vel, men ellers er det kun på salg jeg får bøker derfra (og ikke en gang det skjer strengt tatt særlig ofte).

Så har vi jo disse Hovedbøkene. Det finnes jo en rekke forskjellige bokklubber alt ettersom hva man er interessert i, men jeg må si at de bøkene som er hovedbøker der jeg er medlem er ikke spesielt fristende. Kanskje fordi jeg ikke var så kresen da jeg valgte klubb å melde meg inn i. Kanskje fordi prisen er avskrekkende høy på en bok jeg egentlig ikke har lyst på. Kanskje fordi det nesten utelukkende er bestselgere som ligger i store hauger i enhver bokhandels utstillingsvindu. Nei takk.

Er du bokklubbmedlem?

Pst! Nei, jeg snakker ikke kun om De Norske Bokklubbene, men bokklubber generelt – så vi i alle fall har det på det rene.

5 kommentarer Legg til din

 1. Christine sier:

  Jeg er bokklubbmedlem og har vært det i mange, mange år, men jeg tror vel aldri jeg har mottatt en eneste hovedbok. Jeg liker å kunne bestille norske bøker portofritt og få med meg tilbud og sånt, men bortsett fra det velger jeg heller bøkene mine selv enn å motta hovedbøker fra en redaktør.

  Dessuten er vel nitti prosent av bøkene jeg kjøper engelske, og de er aldri billigst i Norge uansett. Skal jeg først handle dem et annet sted enn på internett, så gjør jeg det i bokhandel. Mye triveligere enn bokklubb!

 2. Elisabeth sier:

  Jeg meldte meg nettopp inn i en bokklubb for å få innmeldingsfordelene. Har aldri vært med i bokklubb tidligere, fordi jeg har foreldre som alltid har sagt «..så glemmer vi å avbestille». Men nå tar jeg sjansen, og håper jeg husker å avbestille det jeg ikke vil ha.

  Jeg venter på å få en bunke bøker i posten, men må innrømme at jeg liker bedre å gå i en bokhandel hvor man fysisk kan se bøkene før man handler dem. Det er noe spesielt ved det å holde boka, kunne kikke litt inni den og lese på baksiden av ei bok – for så å velgen en urørt bok som ligger lenger ned i bunka.

  Å trykke på en knapp på internett har ikke samme sjarmen.

 3. Anita sier:

  Er medlem av Bokklubben Nye Bøker, skulle melde meg ut og fikk da tilbud om tre gratis bøker hvis jeg var medlem i et år til… Takket ja… Men som du sier, jeg kjøper ingenting. Det går heller i billig svensk pocket fra Capris.no eller bookcrossingbøker, eller jeg går på biblioteket. Det er noe eget, synes jeg, å gå i bokhandler og bla, kikke, lese litt… Og hovedbøker i bokklubber? Nope.

 4. Sesselja sier:

  Jeg er ikke medlem i noen bokklubb og har ikke noe ønske om det heller. Jeg har ikke noe imot å handle på nett og kjøper mange bøker både gjennom norske og utenlandske nettsteder, men jeg foretrekker å lete meg frem til de bøkene jeg selv er interessert i enn å få et lite utvalg presentert i en klubb.

 5. Julie sier:

  Jeg meldte meg inn i Epp og Bokklubben Nye Bøker for gratisfordelene. Har enda ikke takket ja til en eneste hovedbok. Men jeg har kjøpt diverse bøker der, så jeg har da lagt igjen noen penger der. 😛 Jeg er ikke like gira som deg på bokhandler. For all del, jeg kikker gjerne innom, men det meste finner jeg billigere et eller annet sted på nettet. Synes dessuten det er mye mer oversiktlig på nettet, der kan jeg lese utdrag, omslagsteksten, samt diverse anmeldelser. Også er det jo ikke til å legge under en stol at jeg bestiller de fleste bøkene mine fra utlandet. 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s