Dilemma I

En liten illustrasjon - ikke direkte vakkert, men dog meget beskrivende.

Vel, så lang tid tok det før jeg fikk noe å skrive om. Jeg prøver nemlig å sortere ut i bokhyllen min – hvilke som fortjener en plass i flyttelasset.  Jeg skal tross alt studere litteratur, så noen bøker må man jo regne med. Foreløpig har jeg tatt ut alle uleste bøker, Shakespeares samlede og blant annet Jessen sin Det ideelle offer og Den store Kvinnesitatboken samt en liten haug biografier. Litt variasjon er jo lov. Men så kommer spørsmålet. Hvor mange bøker man allerede har lest er det egentlig lov å ha med? Jeg har jo strengt tatt ikke særlig med bokplass – bortsett fra vinduskarmene, og jeg kjenner meg jo selv godt nok til at selv om jeg blir fattig student vil mengden bøker øke jevnt og trutt. Det kommer jo til og med en og annen (puh!) gratis.

Hvis du skulle få valgt med én bok som fortjener å bli med – hvilken?

7 kommentarer Legg til din

 1. Elida sier:

  Alt av Nicholas Sparks, og «Idas dans» av Gunnhild Corwin.

 2. Geir Isaksen sier:

  Nei, si det. Hvorfor skal du ta med bøker på flyttelasset idetheletatt? Blir da mer enn nok av bøker på pensumlista.

 3. M@ sier:

  Drit i bøkene. There are more to come!

 4. Labben sier:

  Ta med de du elsker, de du vet du vil lese om igjen.

  Hvis jeg bare kunne valgt en bok akkurat nå ville jeg valgt «The Secret History» av Donna Tartt. Men det er basert på dagshumøret. Jeg har mange favoritter, og det er vanskelig å velge mellom dem.

  1. kasiopeiia sier:

   Denne er alt pakket, for den havnet i kategorien jeg ikke har lest enda!

 5. Christine sier:

  Jeg tar ikke med noen jeg har lest fra før, men jeg synes ikke det er spesielt morsomt.. For min del har det jo med bagasjekvote på fly å gjøre, ellers hadde jeg stappet noen nedi. Neil Gaiman for meg, helst alle sammen, og Patrick Ness og Jo Rowling. Hvilket til sammen er sikkert 30 bøker, så det er like greit at jeg lar det være.

 6. Elisabeth sier:

  Jeg hadde ikke noe særlig med plass, så de fleste bøkene måtte dessverre bli hjemme. Jeg tok med meg «Snorre Kongesagaer» fordi dette er en bok jeg liker å lese i om og om igjen, kokebok, Verdens-atlas og minileksikon. Siden jeg har lite med hylleplass, er det egentlig helt greit at jeg ikke tok med flere bøker. Romaner er jo noe jeg jevnlig kjøper nå som jeg har inntekt uansett.

  De bøkene jeg savner mest, er Harry-Potterserien. Jeg kommer aldri til å vokse fra dem! En liten trøst er det jo at broren min på 10 år har blitt hektet. Da står de i hvert fall ikke ubrukt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s