Å erklære seg død

Bildet av Das Beckwerk er hentet fra den danske fotografens Sofie Amalie Klougarts nettsider.

Jeg synes det er utrolig fascinerende med folk som ofrer alt hva de kan, for kunsten – eller noe annet de tror på. I Penetrering var det jo en relativt, hva skal man si?, altoppofrende kunstner – men det pappa leste for meg fra Dagbladets side 2 under spalten Signaler kan jo ta kake fra det meste.

«Den danske forfatteren Claus Beck-Nielsen erklærte seg selv død i 2001 og fikk en gravstein reist på en kirkegård i København. Etterpå overtok figuren Das Beckwerk forvaltningen av hans kunstneriske virkshomhet. For å være død får Beck-Nielsen/Das Beckwerk gjort utrolig mye. Han lager teaterstykker, gir ut musikk, holder foredrag og ikke minst fortsetter han å gi ut sjangeroppløsende bøker.»

Er det bare jeg som aldri har hørt om denne fyren? Han høres jo relativt, spesiell ut – for å si det mildt. Han har, som Dagbladet skrev, skrevet flere bøker som bryter med sjangeren. Han forteller blant annet detaljert om sin reisekompanjong Thomas Skade-Rasmussen privatsaker – noe som nå har sørget for at danske Gyldendal, som har utgitt boken, og den tidligere Beck-Nielsen er blitt saksøkt.

Nå vil jeg gjerne høre om det er noen av dere som har lest eller kjenner til noen av Das Beckwerks verker?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s