The Brightest Star in the Sky

Marian Keyes er vel en velkjent forfatter for flere enn meg, vil jeg tro. Denne mursteinen av en bok, The Brightest Star in the Sky, plukket jeg med meg da jeg var i London halvannet år siden. Den er som Marian Keyes bøker flest, underholdene – men denne kunne godt vært kuttet en del.

På baksiden kan vi lese følgende:

«One adress. Four flats. A housful of hearts. And the extraordinary visitor about to change their lives for ever…
66 Star Street.
It’s Marian.
It’s magic.»

Det handler altså om de forskjellige personene som bor i disse fire leilighetene. Noen er mer spennende enn andre – noen blir mer spennende etter hvert. Alle har sine faste, sære rutiner – og ting skjer selvfølgelig ogspå kryss av leilighetene til tider. Bokens handling tar seg definitivt opp etter hvert, men når boken er over 600 sider lang, er det litt slitsomt at det ikke begynner å fenge før rundt side 350. Det er selvfølgelig lyspunkt hele veien, men den er ikke spesielt overbevisende i begynnelsen.

«It was a fortieth-birthday diary. On the cover it said «Life Begins… A guide to what’s left of your life.» At the top of each day was an uplifting thought.
– But this is divine. Katie flicked through it. Let me reas out today’s message. «Dance joyously every day of your life. But don’t let anyone else see you, not at your age.»»

Alt i alt har jeg faktisk ikke så mye å si om denne boken. Jeg er litt skuffet og ganske lei, faktisk. Jeg pleier å synes Keyes er et deilig, morsomt avbrekk fra annen type litteratur – men denne var ikke så morsom, den var for tjukk og treig. Dessverre!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s