Bra 7ke greier

Bra 7ke greier er en ungdomsbok skrevet av C. J. Skuse. Den er ble skrevet 2009, og har nettopp kommet ut her i Norge på Cappelen Damm. Denne omtalen er skrevet i forbindelse med Cappelens bokbloggturné – i går skrev StineMa sin mening om boken, i morgen er Cathrine med bloggen Pageturner neste man ut. Om du lurer på hva denne bokbloggturnéen er for noe, kan du lese om det på disse sidene.

Så begynner vi. Bra 7ke greier er som sagt en ungdomsbok (i alderen 14-18 i følge Cappelen) med mye action. Det hele handler om tvilingparet Paisley og Beau som rømmer fra bestemoren sin for å finne faren deres. De gjør en rekke ran i Las Vegas sukkersøte godtebutikker og blir etterhvert kjent som Vidundertvillingene. Politiet er i hælene på dem, bestemoren er gal men de fortsetter jakten på faren.

«Simpson fomlet med å få videoen inn i spilleren. Hun bare: Hvilken knapp er det?
Og jeg bare: Hvor gammel er du, ´a, som ikke engang fikser en forpult videospiller?»

Dette er kanskje en av de teiteste første setningene jeg har lest i en bok, og jeg må innrømme jeg ikke tenkte stort annet enn Å nei!, når jeg leste dette. Kan det virkelig være en teit bok? Det var det heldigvis ikke! Herfra går det bare oppover, og å lese ut boken på én dag er ikke noe problem. Det er et enkelt og greit språk (noe som passer bra – kanskje flere unge leser da?) og hele boken er spekket med morsome hendeleser, skikkelig driv og levende beskrivelser. Selv er jeg ingen spesielt fan av byen Los Angeles, men etter å ha lest den fargerike beskrivelsen i Skuses bok skulle jeg gjerne ha sett byen med egne øyne.

«Et annet hotell var formet akkurat som New Yorks siluett – med Enmpire State Building, Chrysler Buildingm frihetsgudinnen, Brooklyn Bridge, og utenfor var det til og med en berg-og-dal-bane som buktet seg rundt bygningen.»

Det er en god bok. En god ungdomsbok som underholder på en måte tilnærmet film. Det skjer mye, det er raske vendinger og mye farger, om man kan si noe sånt. Alt i alt, tommel opp til en bok jeg tror kan bli populær blant ungdommen (guri, så gammel jeg høres ut), om de får den med seg…

Her har dere forresten traileren til den engelske versjonen av boka. Ikke så bra kanskje, men morsomt allikevel!

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s