Byen er Bergen

Dette kan vel kalles en slags statusmelding fra byen med de syv fjellene. Det er høst, noe som er synonymt med mye som skjer, oppstart og salg. Men dessverre, ikke her i byen.

I Oslo er bokhøsten kommet. I Bergen derimot, er det bare høst...

Jeg har fått flere mailer om det ene bakgårdssalget etter det andre. Vi kan alle lese om høstfestene de store forlagene arrangerer. Stikker vi innom en bokhandel finner vi en drøss med nye bøker. Høsten er her, åpenbart.

Jeg elsker å gå på bakgårdssalg. Jeg finner alltid noen bøker som får bli med hjem, selv om det blir færre og færre (og godt er det?) for hvert år, men man finner alltids noen. I fjor klarte jeg å snike til meg en Oslotur i disse dager, men i år må jeg holde meg i Bergen med ExPhil bøkene mine og analysere argumentasjon. Om jeg er litt skuffet? Ja.

At dette er en av Norges største byer skulle man faktisk ikke trodd. Det er åpenbart at alt av betydning (når det kommer til litteraturarrangementer) skjer i Hovedstaden – og der alene. Heldigvis er det to arrangementer på studentbokhandelen her som fanget oppmerksomheten min i løpet av det kommende semesteret, men det er vel typisk at det skal skje noe annet da. Jeg får i alle fall krysse fingrene å håpe jeg får med meg noe.

Jeg er jo, som dere vet, syklig opptatt av bøker. Jeg vil lese de, eie de og omgås de i så mange former som mulig. Så hvorfor jeg flyttet jeg fra Hovedstaden? Akkurat nå lurer jeg litt på det selv. Jeg vil lese Knausgård mens jeg drikker kaffe på Litteraturhuset og se forfattere strene ut dørene. Jeg vil kjøpe bøker til en billig penge jeg ikke visste jeg ville ha, men som allikvel har endt opp med å bli flere kilo når jeg vender snuten hjemover. Slikt finnes ikke her i byen.

Jeg tar gjerne imot tips om det er noen som har noe litterære tips når det kommer til denne byen. Foreløpig er jeg jo skrekkelig lite kjent, så jeg er åpen for forslag!

Én kommentar Legg til din

  1. labben sier:

    Billigsalg på Norli i forbindelse med Bokfestivalen (eller noe i den duren). Men det gjelder kun byn, Lagunen og Åsane så vidt jeg har skjønt. Masse titler til 20, 40, 60 og 80 kroner fra og med fredag. Ellers har nok studentersamfunnet noe litteratur på programmet =) Sjekk programmet deres, enten på nett eller i brosjyrene som ligger rundt omkrig på fakultetene og på studentsenteret. Men Oslo er nok litteraturhovedstaden i Norge ja, det er lite i Bergen i forhold. Vi får fortsette å kjempe for et litteraturhus her også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s