Tar jeg sjansen, Knausgård?

I dag våknet jeg med følgende sms liggende å vente på meg: «Nå har du sjansen: På radioen sa de akkurat at det starter opp et Knausgård-studie på Universitetet i Bergen!»

Det var (selvfølgelig) min mor som hadde fått med seg disse nyhetene og tenkte (selvfølgelig) på meg med en gang. Jeg har, som dere sikkert har fått med dere, både falt for Knausgård og begynt på Litteraturvitenskap ved nettopp Universitetet i Bergen. Så, hva er det da å stille spørsmål ved? Dette må da være perfekt for meg!?

På UiB sine hjemmesider fant jeg ingenting, til tross for dette kunne jeg lese på NRK sine sider, at emnet er i full gang med elleve studenter. Jeg synes dette sier litt om hvor lite Universitetet forsøker å oppdatere studentene… Men, det er til gjengjeld meget fascinerende hvordan Knausgårds seksbindsutlevering kan føre til et helt eget emne, til og med før den sjette boken er utgitt.

Bildet er hentet fra Aftenposten.

Nå har jo ikke jeg sjansen til å (eventuelt) snuse på dette før om en stund (det er jo emne på emne som er obligatorisk…), men jeg er ikke helt overbevist om at dette er noe jeg vil uansett. Snuser man for nøye på noe man er glad i, kan det fort bli ødelagt, tenker jeg. Så hvorfor studere litteratur da? Vel, jeg lurer noen ganger jeg óg – men det er jo fordi det er det jeg vil fortsette å jobbe med når jeg er ferdig som student. Men, kanskje skulle jeg valgt kjønn, slik jeg tenkte en stund? Dette er virkelig ikke lett. Men jeg må si meg enig at det hadde vært spennende å se nærmere på Knausgård, men foreløpig tror jeg jeg holder meg til private studier av den karen.

Jeg lurer forresten veldig på hva Knausgård selv synes om dette.

Pst! Husk seksordsnovellekonkurransen – trykk HER!

Én kommentar Legg til din

  1. labben sier:

    De som går Nordisk har nok fått info om emnene de kan ta. Men man får som regel ikke info om fag på tvers av ulike institutt, med mindre man gidder å gå på infomøter til andre fag enn sine egne. Her kan du ihvertfall lese om emnet:

    http://studentportal.uib.no/index.php?link_id=2227&sublink_id=&toplink_id=2411&mode=show_page&content_id=686&modus=vis_emne&kode=NOLI252

    Den sjette boken er faktisk en del av pensum, men det spørs om det blir særlig gjennomførbart.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s