Sex og sånt!

Har dere sett kvinnen på bildet før? Hun har utgitt boken på bildet – Generasjon sex – og har frekventert nyhetsbildet i de siste ukene. I kveld tok hun turen til Studia her i Bergen.

Hanna Helseth, Studia, september 2010
Hannah Helseth, Studia, september 2010 Foto: Nora N. Hoel

For dere som ikke har fått med dere hvem Hannah Helseth er, kan jeg fortelle dere at hun er en norsk feminist og sosiolog som akkurat har kommet ut med debattboken Generasjon sex. Boken hennes har blitt diskutert høylytt medier og vakket oppsikt. Forlaget (Forlaget Manifest) sier følgende om boken:

«De vil heller bli tatt på rumpa enn å bli oversett. De legger seg halvnakne ut på deiligst.no. Hannah Helseth har skrevet boken om Generasjon sex.
En bok om overgrep og kjærlighet, erobring og sårbarhet. Og ambivalens: Gir seksualiseringen jenter makt, eller bekrefter den jenters avmakt?
Brennaktuell debattbok.»

Dette er, som dere skjønner en aktuell bok som Helseth ønsker noe med. Som hun selv sier: dette er en bok om hvordan det bør være. Sett fra hennes standpunkt, selvfølgelig.

Hos Studia i kveld var Helseth i samtale med ei fra studentersamfunnet (fikk aldri helt med meg hvem hun var). Hun (studentersamfunnets representant) var nok ikke for en rutinert  journalist å regne – men Helseth er åpenbart vant med å prate og klarte seg flott. Hun fremstilte problematikken godt, men som hun påpekte gjentatte ganger, er det en beskrivelse av hvordan hun synes det bør være/bli. At det virker spennende, er ingen tvil! Jeg tar nok turen innom biblioteket å låner med meg denne i morgen (om den er ledig), så får vi se om hun klarer å føre pennen like godt som hun snakker.

Pst! Husk konkurransen!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s