Plaskende vått

Høsten har definitivt kommet til Bergen by. Gatene er våte, kulden sniker seg over oss og det eneste som hjelper er suppe, ullsokker og te.

Det er mandag og jeg er litt tom for noe å skrive etter en tørr dag med exphil og exfac i skjønn forening. Mandag er nok ikke den dagen med mest inspirasjon generelt, og når det kommer en mandag som dette plopper ikke akkurat blomstrende ideer opp. Men, allikevel klarte jeg da å komme på noe på vei gjennom regnet på vei hjem igjen.

«En er en, og to er to −
vi hopper i vann,
vi triller i sand.
Sikk, sakk,
vi drypper på tak,
tikk, takk,
det regner i dag.
Regn, regn, regn, regn
øsende regn,
pøsende regn,
regn, regn, regn, regn
deilig og vått,
deilig og rått!
En er en og to er to −
vi hopper i vann,
vi triller i sand.
Sikk, sakk,
vi drypper på tak,
tikk, takk,
det regner i dag.»

Man kan vel ikke annet enn å bli litt gladere av Sigbjørn Obstefelders dikt Regn, eller hva? Det er sjarmerende lystig på en regnværsdag og vekker mange gode barndomsminner – er dere ikke enige?

2 kommentarer Legg til din

  1. Fullstendig enig! Det var mitt yndlingsdikt når jeg var mindre ; )

  2. Liv Hege sier:

    Hei! Det er et dikt jeg har benyttet meg mye av – da jeg jobbet som førskolelærer i barnehage! Herlig! Det er også en herlig blogg du har – myyye inspirerende! Skal ta meg litt tid til å lese nå som jeg ligger her under dyna i all min gode samvittighet! Ønsker deg en flott høstdag! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s