Bokjakt: I krigens dager

Det er mange bøker jeg ikke vet om, og mange av disse vil jeg gjerne finne ut av. Kanskje noen av dere kan hjelpe meg?

Max Manus - hans bøker har jeg jo allerede lest.

Jeg synes Krigen (les: andre verdenskrig) er spennende, i likhet med mange andre. Særlig liker jeg å lese om hvordan det var her i Norge. Så, det vil jeg lese om. Men, hvilken bok skal få bli mitt følge?

Jeg vil lese om krigen i Norge. Jeg vil lese en god, ikke altfor tungt skrevet bok (jeg har nok av tunge, kjedelige bøker jeg lese). Gode forslag mottas med takk!!

3 kommentarer Legg til din

  1. fjord sier:

    Ikke helt match med spørsmålet ditt, kanskje, men jeg foreslår likevel Sigurd Hoels «Møte ved milepelen». Den forteller indirekte ganske mye både om stemingen under krigen og under krigsoppgjøret i ettertid.

    Og så er det selvfølgelig Helle Aarnes «Tyskerjentene. Historiene vi ikke ble fortalt». Sterke historier fra en veldig nær fortid.

  2. Enig med fjord om boka Møte ved milepelen og Tyskerjentene, men den boka jeg oftest anbefaler til ungdommer på biblioteket er: Herman Sachnowitz «Det angår også deg». Jeg fikk den i bursdagspresang til min fjortenårsdag (en kvinnealder siden)og husker ennå mange detaljer fra hans fortellinger fra konsentrasjonsleiren. Det var kvalmende sterkt, men likevel var det livsviljen hans som gjorde sterkest inntrykk.

  3. Nora, når du er ferdig med Ex-phil må du unne deg Gregory David Roberts: Shantaram. Årets bok. 900 tettskrevne sider. Jeg har bare lest 150 siden, men vet at nå går jeg inn i en meget asosial uke, med lite aviser, husarbeid og andre tidstyver. Boken må lese langsomt, det er mange tankevekkende utsagn og aha opplevelser. Foreløpig er det en snill bok, men jeg tror ikke den er det hele veien. Ikke krim! Om du ikke har lest den så gled deg jente! Klem fra Kari

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s