Bergenslopper

Det er mange kupp man kan gjøre rundt på landets loppemarkeder. Slitte bøker, brukte bøker – men allikevel er fortellingene like vakre.

Jeg har vært på 5 loppemarkeder her i byen siden jeg kom i begynnelsen av August, så langt er jeg ikke særlig imponert. I helgen tok jeg bussen avgårde til Minde skole helt på egen hånd, og fant fire bøker som fikk bli med hjem.

Som dere ser er det en fin blanding. Peter Høeg har fått mye skryt av min far, og jeg mener å huske at dette var en av de han likte best. Boken over, av Majgull Axelsson har jeg aldri hørt om – men den ser lovende ut. «En halvnaken mann blir funnet på gaten i en øst-europeisk by. Det viser seg at han er svensk, og ektefellen MaryMarie blir tilkalt fra Stockholm.», sier baksiden. Bjørg Viks bok er angivelig en novellesamling som ble innstilt til Nordisk Råds Litteraturpris. Meget lovende med andre ord, men det var strengt tatt omslaget som fristet meg mest. Den siste har vel vi alle hørt om, særlig etter filmatiseringen for noen år siden. Jeg gleder meg til å lese!

Så, det var ikke den verste loppemarkedturen, jeg kom i alle fall ikke tomhendt hjem – men allikevel ble det ingen vaffel, og det var skremmende mye stygt der…

Én kommentar Legg til din

  1. ellikken sier:

    Åh! Frøken Smilla…! Husker jeg likte den veldig godt, og kjenner på meg at det er på høy tid å lese den om igjen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s