Ferdig!!

«Jeg gleder meg til jeg er ferdig med boken» var det en dame som sa på trikken i går. Dette fikk mine tanker til å rulle.

Det er  noen bøker man kan lese igjen og igjen. Andre blir lest for så å bli glemt nesten enda raskere. Noen bøker gir man opp før man er ferdig, mens noen vil man helst la vare for alltid.

De fantastiske bøkene vil man kanskje egentlig skulle vart for alltid, på en måte. Allikevel vil man jo ha lest den og nytt de vakre ordene og opplevd de fantastiske historiene. Men, alle bøker har jo en siste side, og det er et faktum at man kommer til den (noen ganger raskere enn man skulle ønske) til slutt. Jeg er litt usikker på om det er godt eller ikke.

De bøkene som man husker best og som virkelig treffer en, er man selvfølgelig glade for – noe annet ville jo vært ganske tåpelig. Men allikevel kan man ikke nekte for at det hadde vært fint om boken var ulest og man kunne fått opplevelsen enda en gang. Men, det er kanskje derfor vi stadig er på jakt etter nye, spennende bøker?

Tilbake til damen jeg overhørte på trikken. Jeg vet ikke om hun sa det fordi hun måtte lese boken og ikke likte den, og dermed gledet seg til å kunne kaste seg over neste – eller kan det være at hun gledet seg til å ha opplevd hele historien. Mest sannsynlig er det den siste varianten hun hadde i tankene – men vi kan jo forsøke være litt positiv for en gangs skyld?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s