Margit Sandemo – et rikt liv

Isfolkets mor, Margit Sandemo, har levd et skremmende rikt liv. Nå er hennes opplevelser samlet i en selvbiografi; Livsglede.

På Dagbladets forside på tirsdag kunne vi lese at Margit Sandemo har skrevet om Drap, Gjerferd og Kjærlighet. Strengt tatt høres det ikke så annerledes ut enn de andre bøkene hun pleier å skrive.

Selv har jeg lest Isfolket flere ganger, og snust litt på noe av det andre hun har skrevet. Det er trollbindene og de 250sider lange bøkene sluker man på høykant. Allikevel blir nok ikke dette en biografi jeg kommer til å lese.

Mange av Isfolkbøkene liker jeg veldig godt – og det er kanskje vanskelig å skille ut noen som har mindre overjordisk og magi enn andre, men jeg er jo strengt tatt ingen «fantasy» (det kan vel strengt tatt ikke kalles det?) bøker. Allikevel er alle bøkene blitt lest og likt, men å lese om Sandemos egne hjelpere og andre gjenferd, der stopper det for meg.

Jeg skal vedde på hun er en spennende dame med mye å fortelle. Hun har jo tross alt levd noen år og åpenbart vært borti litt av hvert, men nei. Jeg holder meg til et og annet avisintervju, så bruker jeg heller «boktiden min» på biografien om Bjørneboe.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s