Startskuddet har gått!

Det er offisielt November, og det er ingen grunn til å ikke tenke på julegaver lenger. En bok er kanskje tingen?

En umiskjennelig firkantet pakke!

Julen popper opp over alt nå, og nå som Halloween er overstått skal det ikke handle om stort annet før rakettene er sendt i været og vi skriver 2011. Jeg klager ikke! Jul er koselig, og det er enda god tid til å klekke ut den perfekte julegaven (nok en gang). Hvem skal få hvilken bok, det er spørsmålet.

Selv er jeg ikke vanskelig å be. Jeg kan sikkert komme med 10 bokønsker på strak arm, om det skal være ønskelig – men å finne passende bøker til besteforeldre, foreldre, søsken, venner og tantebarn er alltid litt mer utfordrende. Nå er det selvfølgelig ikke alle som får bok av meg (jeg er tross alt ikke så ensporig), men noen blir det hvert år. Hvorfor da ikke dele litt på tipsene?

Det er jo også noen ganger man tenker å gi en bok til noen som ikke leser så mye ellers. Veldig utfordrende. Heldigvis har bokhandelen byttelapper – men vil (den (u?)heldige) mottakeren  være i stand til å finne en bok de liker bedre? Man kan jo alltids bare plukke en fra bestselgerlista, og si det er en god bok åpenbart alle liker – men det blir kanskje litt upersonlig?

Jeg liker å finne en bok som jeg håper (og tror?) vil passe godt til akkurat den personen. Gir jeg en bok – er det fordi jeg tror at den personen vil få noe ut av akkurat den boken. Men selvfølgelig, jeg ta kan ta feil – for som regel har jeg ikke lest bøkene selv, så sånn sett hadde kanskje et bokstips holdt?

Julegaver skal ikke være lett, og det skal ligge litt jobb bak utvelgelsen. Men, jeg er i alle fall sikker på at det finnes en eller annen bok som vil passe den som skal få gaven perfekt, det er bare det å ikke slutte å lete før man har funnet den!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s