En ung forlegger

Anette Sivertstøl er ikke mer enn 20 år gammel og driver sitt eget forlag. To bøker har så langt blitt utgitt på konseptforlaget Panthera Publishing, men det er heldigvis flere i vente.

Anette Sivertstøl. Foto hentet fra Panthera Publishings egen blogg.

Det er omlag et halvt år siden jeg hørte om Panthera Forlag. Da var det forleggeren selv, Anette Sivertstøl, som tok kontakt og lurte på om jeg ville lese noen av bøkene de har utgitt. Noen dager senere lå boken Kjøter på kjøkkenbordet. Hva jeg synes om den kan dere lese her.

Nå har jeg på nytt tatt kontakt med Sivertstøl, men ikke for å få gratis bøker. Jobben Sivertstøl har gjort og hva hun har oppnådd imponerer meg, og i et forsøk på å få litt mer variasjon inn på bloggen, bad jeg henne om å stille opp på et lite intervju. Hun svarte mer enn gjerne!

Ideen om å starte opp forlag kom (som så mange ideer) en søvnløs natt, forteller Sivertstøl. Det var fremtiden som opptok tankene hennes, og som lyn fra klar himmel slo ideen om Panthera forlag ned. Allerede da var konseptet klart; unge forfattere til unge lesere.

Lenge lekte Sivertstøl bare med tanken, og ventet på det rette tidspunktet. Men, da høsten 2008 kom, hun hadde flyttet til Bergen og oppstartskapitalen var et faktum og konkrete planer ble utarbeidet. Hun lærte det som trengtes om bokbransjen, aksjeselskap og andre formelle ting som må på plass, og et snaut år senere – sommeren 2009, var Panthera Publishing et faktum.

Sivertstøl er åpenbart en jente med klare mål hun bestemmer seg for å nå. Når jeg spør om kommende planer, avslører hun at hun tenker ikke mindre enn 10-20 år frem i tid. Det er også utrolig motiverende, forteller hun, er når jobben hun gjør gir noe til folk, som for eksempel skrivelyst eller bøker som treffer et marked som åpenbart ikke har vært tilfredsstilt tidligere. Målgruppen til Panthera Publishing er nemlig unge mennesker i alderen 18 – 25 år, med forfattere under 23. Sivertstøl har altså tatt utgangspunkt i seg selv, noe som ser ut til å fungere utmerket!

For oss som fortsatt er litt nysgjerrige på hva Panthera kommer til å utvide med, var Sivertstøl sparsommelig med å fortelle noe. Det eneste hun ville avsløre foreløpig er at det nærmer seg utgivelse av 2 nye bøker, der en av de er første bok i en serie.

Jeg regner med det er flere enn meg som er mektig imponert over hva Sivertstøl har fått til – og jeg må nesten innrømme jeg faktisk er litt sjalu. Hun kan i alle fall inspirere til å følge drømmen sin, og kanskje om du drømmer om å utgi en bok, kan Sivertstøl hjelpe deg!?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s