Eiesjuken

Jeg pønsker ut gavelister og ønskelister. Jeg har jo både bursdag og jul (nå har man jo ikke strengt tatt jul men, ja) så listen kan være lang. Foreløpig er den tom!

Jeg er jo veldig glad i bøker (overraskelse!), og jeg skal helst eie de og se hvordan bokhyllen fylles sakte (strengt tatt ikke så sakte) men sikkert. Å fylle ønskelisten med bøker ville kanskje vært det mest naturlige, men er det egentlig alle bøkene jeg vil eie, selv om jeg vil lese de?

Når jeg kaster et blikk over listen over bøker som skal leses, er det egentlig ganske få av disse jeg ønsker meg – i alle fall når man tenker på hvor latterlig dyre de er. Jeg er jo ikke sikker på at jeg liker en bok før jeg har lest den, og å da bruke godt over 300kr på en bok virkelig litt teit. Til tross for dette er det ikke sånn som det er med dvdene mine, at jeg nesten alltid alt har sett filmen før jeg kjøper den, nei bøker er jeg ganske så raus med. Men allikevel, hvorfor skal jeg eie de?

Det er sjeldent jeg leser bøker flere ganger, det er alt for mange bøker som skal leses til å drive med slikt pirk. Det er sjeldent jeg må dra frem noen av bøkene mine for å finne noe, de er jo ikke akkurat oppslagsverk. Allikevel liker jeg å ha en stor, deilig samling.

Jeg kan jo alltids bare gå på biblioteket når jeg kommer tilbake fra juleferien, tømme baggen for de 100par nye sokkene jeg har fått og si meg fornøyd med det, så slipper jeg å rangere bøkene etter hvem som er verdt å ønske seg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s