Feilprioritering, spør du meg!

Jeg skriver om få ikke-skjønnlitterære bøker, men i dag skal jeg gjøre et unntak. Boken Mens vi venter er et av årets heteste julegavetips – problemet er bare at den ikke er til salgs.

På torsdag lanserte Redd Barna sin bok Mens vi venter. Dette er fortellingen om barn og unge som venter på mottak og omsorgssentere rundt i Norge og venter på å få sin sak behandlet. En viktig og mye diskutert tema, verdt litt oppmerksomhet. Denne boken gis til folk i «bransjen», men jeg håpet allikevel den ville være mulig for oss «vanlige» å få tak i óg. Det ser det ikke ut til. På Redd Barnas egen nettbutikk er det kun én bok til salgs og det er den (relativt) mye omtalte boken til Anne B. Ragde hvor hun har skrevet lite spennende lister over sine favorittord eller kjekke, norske menn. Det er visst dette vi skal gi bort i år.

Er det bare jeg som synes dette nesten er litt flaut?  Her har Redd Barna jobbet med et stort, viktig prosjekt og lagd en flott bok – også selger de listene til Ragde som årets julegave. Feil prioritering. Lister kan være gøy, men det er virkelig mye mer verdt å gi bort en bok som faktisk har noe mer enn et kjendisnavn eller to i seg.

Heldigvis for meg har jeg en mor som jobber i UDI, så jeg satser selv på å få snust litt på boken når jeg er hjemme i julen – og da skal selvfølgelig dere også få høre litt fra den, så får dere som synes Ragdes lister er mest spennende heller kjøpe den selv!

Pst! Her kan dere lese om boken på Redd Barnas egne nettsider.

I et forsøk på å få litt oversikt, har jeg forresten registrert bloggen min på Blogurat, slik alle andre gjør nå om dagen!

2 kommentarer Legg til din

  1. Julie sier:

    Hmm. Det hørtes da merkelig ut. Det spørs vel om jeg gidder å kjøpe listene til Ragde, kan du si… 😛

    Du har fått en award hos meg. 🙂 http://bokelsker.wordpress.com/2010/11/14/jeg-har-fatt-en-award/

  2. Ståle sier:

    Virkelig en underlig prioritering. Jeg er helt enig med deg i at en bok om et slikt viktig tema ikke bør være forbeholdt de som er «innenfor». Håper du får tak i boka og skriver om den etter hvert.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s