Domino

En liten fransk perle av en bok med kjærlighet og forviklinger i skjønn forening. Og nei, det er ikke Anna Gavalda som har skrevet den.

Domino, Iselin C. HermannDomino er skrevet av Iselin C. Hermann, en fransk sirkusartist og cand.philol.  Boken er utgitt på Tiden forlag og kom ut i 2008. Dette er en av to bøker som er oversatt til norsk av den nå, heltidsarbeidende forfatteren.

Forlaget beskriver bokens handling som følger:

«Først møter vi kirurgen Zephyr med sin kjøligvakre kone Manon. I nabohuset bor forfatteren Toqués elskerinne Rose med sitt nyfødte barn. Fotografen Sabatine forlater i forelskelsesrus kunstnermann og deres to barn, og sykepleieren Eric er på mystisk vis involvert i det meste.»

Historien fortelles hektisk og intenst, og vi får stadige små drypp av noe. Det er fengslende og suger en inn – de nesten 300 sidene flyr mellom fingrene. Det er fransk lidenskap – sterkt og dramatisk. Og ja, coveret elsker jeg selvfølgelig – en herlig gjenspeiling av bokens lidenskap!

Nå er jeg ingen særlig fransk-elsker, og jeg kan ikke ett eneste ord på fransk, men jeg vil gjette at denne boken er enda vakrere på orginalspråket. Men for å si det sånn så duger Trude Marsteins oversettelse mer enn godt nok! Allikevel synes jeg det er vanskelig å skulle plukke ut et konkret sitat å vise dere – for jeg synes helheten er mye mer vesentlig i denne boken.

Boken er gjennomsyret av forelskelsesfølelser, svik og frustrasjon. Det er fransk og deilig – og jeg liker det! Som Dagbladet runder sin anmeldelse av med: «Kort sagt; «Domino», er en fartsfylt rutsjetur (ned lidenskapens sklie…) som får blodpumpa til å slå.»

2 kommentarer Legg til din

  1. Denne boken høres virkelig ut som en fantastisk leseropplevelse! Jeg skal jammen meg sjekke om biblioteket har den inne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s