Skryt!

Det er mye skryt blant oss bokbloggere nå om dagen. Jeg har fått to muffins – med pynt på toppen!

Litt oppmerksomhet tas alltid godt i mot. Denne gangen er det Skrift og Julie som har strødd om seg med komplimenter, og jeg bukker, takker og tar i mot. Men, det er lite som blir gitt gratis her i verden.

Siden jeg nå har fått denne «cherry on the top-prisen» er det krav som må oppfylles. Utfordringen er a) nevne tre favorittforfattere og nevne en spesiell bok og b) gi prisen videre til fem andre flotte bloggere. Problemet med b) er bare å finne noen som allerede ikke hat fått den. Så jeg safer og gir den ikke til noen – men oppfordrer alle som ikke allerede har skrevet om det, å plukke ut tre favorittforfattere og la oss høre om det!

Så – det utfordrende! Det er vanskelig å velge favorittforfattere. Det er jo mange fantastiske bøker jeg leser, som jeg ikke har lest mer enn den ene boka av. Er det ikke da litt voldsomt å kalle det en favorittforfatter? Så, for å gjøre det hele litt enklere, velger jeg ut tre bøker jeg synes flere bør lese, og som har gjort imponerende inntrykk på meg!

The Reluctant Fundamentalist, av Mohsin Hamid
En spennende og annerledes bok fra Pakistans gater. Den skildrer et miljø vi (i alle fall jeg) jeg sjeldent leser om, og på en utfordrende og alternativ måte. En bok jeg definitivt anbefaler andre å lese!

Ærlighetsminuttet, av Bjørn Sortland
En ungdomsbok, for å variere litt. Det er mange år siden jeg leste denne – men allikevel husker jeg den godt. Det er kanskje ikke handlingen – men følelsen boken gav som sitter enda – og i spedd en haug med vakre malerier er dette en fin bok om Italia og kunst, og kjærlighet selvfølgelig.

Den sjenerte pornografen, av Nikolaj Frobenius
Jo, jeg var spent på denne boken – men allikevel skeptisk. Starten gjorde meg ikke mindre skeptisk, men allikevel vant Frobenius meg over iløpet av boken. Dette er en god bok!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s