Utenfor fantasien

I dag skal dere få høre om bøker jeg ikke skriver om så ofte. Jeg vil nemlig min ikke-skjønnlitterære bit av bokhyllen litt oppmerksomhet!

Det er ikke så mange bøker jeg har som ikke er ren diktning, som de fleste av bøkene jeg leser er. Allikevel har jeg en liten smaling stående – som jeg tenkte å introdusere dere for i dag. Slike bøker er som regel dyrere, og er ikke akkurat noe man leser og koser seg med på den måten, så dette er en samling som vokser sakte. Jeg har jo et par pensumbøker liggende, som vel ville havnet i denne bunken – men vet dere hva? De er så kjedelige at de fortjener ikke et fnugg av oppmerksomhet.

Da begynner vi fra venstre, som alltid – og jobber oss gjennom samlingen med så få ord jeg klarer. Så, først ut tar vi voksenboka, så blir vi ferdig med pinlighetene, eller hva?

Supersex, Tracey Cox  – Vi har vel alle fått med oss «sex-gudinne» Tracey Cox som skriver utfyllende og smakfult om sex. Jeg skal vedde på at de fleste har minst én bok av henne stående – det er bare ikke alle som tørr å innrømme det.

Kvinner care, Care Norge – En vakker bok med prosatekster av diverse forfattere i samspill med vakre fotografier tatt av Morten Krogvold. Bildene er av kvinner i alle aldre i alle situasjoner, hentet verden rundt. Blant de skrivende bidragsyterne finner vi blant annet Anna Bache-Wig, Tove Nilsen og Hennig Mankell.

Cappelens synonymordbok, Herbert Svenkerud – Vi skriveglade må alltid ha en synonymordbok tilgjengelig. Den er i alle fall morsom å slå opp i en gang i blant!

Mykle, Anders Heger – En biografi skrevet om den kjente og kjære forfatteren Agnar Mykle. Jeg har ikke lest boken enda – slike mursteiner av noen biografier krever alltid litt pågangsmot til å begynne med.

Greske guder og helter, Leo Hjortsø – Denne plukket jeg med meg fra hytta da jeg var der i sommer. Vet ikke helt hva jeg skal med den, men den kan jo kanskje komme godt med en dag?

Sin egen herre, Tore Rem – Første bind i Rems biografi om Jens Bjørneboe. Foreløpig ulest, men jeg gleder meg til å bli enda bedre kjent med Bjørneboe. (Tidligere har jeg lest Jens Bjørneboe av Fredrik Wandrup)

Den store norske kvinnesitatsboka, Lisbeth Nilsen og Kari Marie Thorbjørnsen – En forferdelig morsom bok å sitte å bla i, som jeg plukket med meg fra min favoritt bruktbutikk en gang. Morsom!

Det ideelle offer, Liv Jessen – En liten rest fra fordypningsoppgaven min der jeg jobbet med prostitusjonsproblematikken. Boken fikk jeg i gave fra Jessen selv. Veldig spennende bok med tekster med flere forskjellige synsvinkler på problemet.

You know you’re a writer when…, Adair Lara –  En veldig sjarmerende gave og en morsom liten bok!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s