Man får vel gratulere!

Jeg er egentlig ikke så opptatt av priser, men når dagene flyr avgårde – vier jeg litt til tid årets vinnere av Brageprisen!

Brageprisen gis til fire forskjellige kategorier – skjønnlitteratur, barn og ungdom, sakprosa og billedbok. Vinnerne er som følger: Gaute Heivoll med Før jeg brenner ned, Hilde Kvalvaag med Fengsla, Tone Huse med Tøyengata – et nyrikt stykke Norge og Stian Hole med Garmanns hemmelighet. Om jeg har lest noen av de? Nei. Men, jeg har hørt om i alle fall tre av de!

Det har vært mye snakk om både Heivolls og Holes bok. Jeg er vel ikke helt i målgruppen for Garmanns hemmelighet, men heller ikke Heivoll frister så veldig mye – egentlig. Han får mye skryt og ros, og prosjektet diskuteres ofte i samme anledning som Knausgård. Så, om det går som i fjor, er dette boken jeg får til jul.

Jeg gratulerer alle prisvinnere!, og så lover jeg å komme sterkere tilbake snart. Jeg får lest alt for lite, og meste parten av tiden jeg gjør noe fornuftig tilbringer jeg med lilla lys på jobben.

Pst! En ekstra gratulasjon må jo legges til til den hederlige vinneren av årets Hederspris – nemlig Herbjørg Wassmo. Selv har jeg ikke lest andre bøker enn Et glass melk takk, men den var jo tilgjengjeld fin fin! Så, kanskje det er Wassmo jeg skal sjekke ut?

2 kommentarer Legg til din

  1. Kathleen sier:

    Vi gav Heivolls nye til bestemor i bursdagsgave sist uke, men har ikke lest ham selv. Historien interesserer meg ikke så veldig mye, men noen bøker må man bare lese sånn at man kan være med på snakkisen. Å snakke om bøker blir jeg jo aldri lei av.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s