Og de nominerte er…

I dag er de nominerte i p2s romanpris offentliggjort. Det er mye spennende på lista!

For å få den komplette oversikten over de nominerte, kan dere klikke dere inn på nrks sider her. Av de nominerte har jeg faktisk ikke lest mer enn én bok. Helga Flatlands Bli hvis du kan, reis hvis du må leste og likte jeg – om du vil vite mer, trykk her. Ellers har jo nesten alle bøkene på listen vært mye omtalt – og én har havnet på min liste over bøker jeg har planer om å lese en vakker dag. Per Knutsen sin bok Gamle menns elskov fikk jeg lyst til å lese etter jeg så bokprogrammet med han. Har du lyst til å se bli litt bedre kjent med den boken, kan klippe sees på nrk nett-tv her.

En annen bok som er nominert er Carl Frode Tillers Innsirkling II. (Teit tittel, det høres ut som en film!) Jeg synes bokens hovedtanke (mannen som har glemt hvem han er, og vi blir kjent med han gjennom brev fra ulike personer som kjenner han) er genial – og jeg har lest den første boken i denne kvartetten. Det triste er bare at jeg husker null og niks fra denne boken, så jeg tror jeg må vurdere å lese den første boken igjen – så få vi se om oppfølgeren fortsatt er spennende.

I går var det en annen nominasjonsrekke som ble offentliggjort. De nominerte til Nordisk Råds litteraturpris er valgt ut, og de to bidragene fra Norge (hvert land har to plasser) er (igjen!) Carl Frode Tillers Innsirkling II og Beate Grimsrud med sin En dåre fri. Det morsomme (og litt teite, spør du meg) med den siste nominasjonen er at Grimsrud også er en av svenskenes to kandidater. Hvordan det har gått til? Vel, hun utgir sine bøker både på norsk og svensk – og boken er åpenbart populær. Personlig synes jeg dette er litt teit, ett av landene kunne valgt en annen (det er tross alt ganske mange gode bøker å ta av!!).

Så, nå får vi følge med fremover og se hvem som trekker det lengste strået. Jeg krysser fingrene for Flatland hos p2, og heier på Norge. Vinnerne offentliggjøres 16. desember (p2!) og i november til neste år (det var da veldig lenge til!?).

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s