Hvorfor bli om du er misfornøyd?

Nok en gang har jeg funnet noe morsomt på internett jeg vil dele med dere. Det handler om misfornøyde forfattere, forlag og forfatterforeningen.

Den Norske Forfatterforeningen har utført en såkalt forlagsundersøkelse, hvor de har spurt 243 norske forfattere hva de synes om forlaget sitt. Resultatene overrasket meg litt (ikke at jeg har noen særlig forutsetning til å vite verken det ene eller det andre), men at så mange er såpass misfornøyde hadde jeg ikke trodd.

For å få de konkrete tallene kan du trykke her. Ellers oppsummerer jeg raskt med å si at forfatterne er ganske så lite fornøyd med forlagene sine. Oktober forlag blir «vinneren» – mens de store forlagene som Cappelen og Aschehoug kommer ikke så veldig bra ut. Hvorfor det? Er det stort nok bare å bli gitt ut på ett av disse forlagene – så de trenger ikke legge seg så i selene for forfatterne, eller vier de alle sine resurser til de store bestselgerne?

Spennende er dette, synes nå i alle fall jeg. Det må da i alle fall være bedre som forfatter å være på et forlag som virkelig engasjerer seg i boken, enn i en enorm samling av utgivelser og bare bli en i mengden hos de «anerkjente» forlagene.

Pst! Jeg mener selvfølgelig ikke at de store forlagene gjør en dårlig jobb (hvorfor skulle jeg mene det?) men du har sikkert noe å lære fra de småforlagene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s