Tittelering

Å sette navn på ting, er ikke alltid like lett. Noen ganger går det riktig så galt – mens andre ganger kan man ikke gjøre annet enn å forelske seg. Jeg har tatt en titt på titler!

Det var takket være boken jeg leser nå om dagen (ja, jeg vet jeg nevner det hele tiden), Frøken Smillas fornemmelse for snø, jeg kom på denne litt fiffige detaljen. En vakrere tittel skal man lete lenge etter, spør du meg. Så, en rask titt i bokhyllen min på Bokelskere og jeg har kommet opp med noen titler vært å nevne.

Zadie Smiths bok Hvite tenner, var en bok som gjorde inntrykk og imponerte meg. (Les om den her) Tittelen derimot.. not so much. Jeg synes den er kjedelig og intetsigende, ikke akkurat noe man lengter etter å finne ut av.

En annen bok jeg likte godt, men hvor også tittelen er noe verdt å legge merke til er debutanten Helga Flatlands Bli hvis du kan, reis hvis du må, selv om jeg nesten alltid klarer å bytte ut minst ett hvis med om. (Les hva jeg synes om boken her) Jeg synes tittelen er både spennende og reflekterer boken på en god måte.

Boken Å salte et hjerte, plukket jeg med meg fra Fretex hyller, mye på grunn av tittelen. At tittelen var det mest imponerende ved denne boken var jo kanskje litt skuffende. (Om du er interessert i innholdet, les her)

Den siste fascinerende tittelen jeg har tenkt til å nevne fra årets leste bøker er Unni Drougges Skurken i mitt drama heter kjærlighet. En bombastisk og stor tittel, samt en flott bok (les mer om den her).

Ellers vil jeg nevne titler som Mamma vet ikke hva som er deilig av Ina Åsheim,  Spør støvet av John Fante, Den jeg aldri ble av Majgull Axelsson. Fine titler – eller hva?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s