Slutt på ventetiden

Husker dere jeg snakket om en bok fra Redd Barna? Nå har jeg lest den!

Vel, om noen av dere ikke skjønner hva jeg snakker om, trykk her. Dette er altså en bok laget av Redd Barna om barn som søker asyl i Norge. Det er et bidrag til en viktig diskusjon, og hva Redd Barna mener om hvordan forholdene er nå, kommer i alle fall godt frem.

Det er en bok alle kan ha godt av å lese. Det kan være lett å glemme at barn er barn uansett, men at barn som har opplevd krig eller andre traumatiske opplevelser må tas ytterligere hensyn til. Det er en bok som sørger for at vi ikke glemmer, og at vi kanskje tenker oss litt mer om når vi kjører forbi et mottak, eller møter noen av de ellers.

Boken er satt sammen av tekster og tegninger fra barn i forskjellige typer mottak. De forteller om hvordan de er blitt mottatt, hvordan det er å leve på mottak og om hvordan det er å vente – enten på å få svar, eller på å bli «voksen» så man kan sendes tilbake. Det er så fjernt fra hvordan folk flest i Norge har det – at jeg tror vi alle har godt av å lese litt i denne boken.

Boken er også spritet opp med tegninger og tekster skrevet forhånd av barna. Dårlig norsk og noe engelsk – men det  gjør det hele bare mer autentisk, at det er barna selv som prater. Her får dere en liten smakebit:

«Now that we are making this book, my heart is better than before because I spoke for all – not only from myself and my experiences, but from all that have livet, are living or will live in mottak, what they think. I talked generally, not only from myselv.
So we make a book about our deffierent ideas and experiences, then one boy can be ten boys! – So many different experiences. When we make a book, it will – it myst affect, if someone reads it. Beacuse I am not only talking about myself, I am with ten or many more people. And this will affect what other people think!»

Har du også lyst til å lese i boken å høre de mange fortellingene? Boken ligger ute i pdf-format på Redd Barnas sider.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s