Et litterært år

Det er ikke et helt år siden jeg startet å blogge, men allikevel får jeg lage en slags oppsummering av året som gikk.

Til tross for at bloggåret ikke startet før i Mars – har jeg jo lest hele året, om du skulle være i tvil.  Men, noe av grunnen til at jeg har denne bloggen er jo for å føre litt oversikt, så jeg har vel ikke så veldig idé om hva som skjedde i månedene før. Det eneste jeg husker er at fjorårets julegave var Knausgårds første Min Kamp – så at den fortjener å bli nevnt som starten på dette året er jo som det bør.

Ellers har jeg regnet ut litt statistikk, utfra denne listen. Totalt er 50 bøker lest, alle frivillige.  Om vi først skal fokusere på hjemlandet, er 26 av disse norske. En god del er fra resten av Skandinavia, ellers er det skuffende lite fra Asia, Afrika og Sør-Amerika. Der får jeg ha litt ambisjoner for det kommende året!

Når det gjelder kjønn er det 28 kvinner, det er jo faktisk mer enn 50%! Akkurat på det området kan det vel ikke klages. En av årets mest gledelige nye bekjentskapene er også en kvinnelig forfatter. Unni Drougge er definitivt en bok jeg skal lese mer av – to i året er ikke nok.

En annen bok jeg vil trekke frem fra året som gikk er en norsk, kvinnelig debutant (de er det to av på lista mi!), nemlig Helga Flatlands Bli hvis du kan, reis hvis du må. En vakker historie og bok verdt å ta med videre.

Så, for å oppsummere har det vært et flott bokår – og et nytt et skal jammen meg komme susende med mange gode bøker i vente. Det skal leses mye (jeg har jo et lite pensum å ta av også), og jeg skal bli flinkere til å sette meg ned å lese!

Godt nytt år!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s