La meg synge deg stille sanger

Det er nok mange som har fått La meg synge deg stille sanger stukket til seg av en venninne som vil dele en vakker fortelling. Jeg er ikke overrasket.

La meg synge deg stille sanger er Linda Olssons salgsuksess. Dette er en av de bøkene ingen hadde spesielt tro på(i alle fall ikke utover det vanlige), men som viste seg å bli en enorm suksess verden rundt. Olsson er svensk, men bosatt i New Zealand, noe som også kan leses i boken. Den ble første gang utgitt i 2005, mens her i Norge kom den tre år senere.

Vi møter to kvinner, Veronika og Astrid, som finner hverandre i ensomheten. Veronika kommer reisende fra New Zealand til et tomt hus i en svensk bygd for å skrive en bok. Naboen er den innesluttede og ensomme gamle Astrid. De er begge ensomme sjeler som bærer tunge sorger, men de finner hverandre over hvitvin og gåturer.

Ja, det høres klisjéaktig ut, og til tider er det ganske så klissete. Allikevel må en like boken. Det er en slags stemning gjennom hele boken som en ikke kan la være å like. Det går superraskt å lese, til tross for de hverdagslige gjøremålene til de to kvinnene. Bladene vender seg selv så å si (særlig når det er en hel haug med blanke ark innimellom), og det er sånn sett en lettlest bok.

Jeg skjønner hvordan dette kan ha blitt den suksessen det er blitt. Det er en bok som både lar en kjenne på såre følelser, men samtidig sitter man igjen med en varm, og god følelse. Man blir godt kjent med de to kvinnene – og de fleste vil nok klare å kjenne seg igjen i noe. Kvinner forbeholdt.

Det er en følsom og «skjør» bok, som godt kan nytes med klump i halsen og hvitvin i glasset. Allikevel har den mer å by på enn andre typisk ChickLit bøker – den forteller om noe større og generelt om livet. En flott bok, jeg gjerne skal dele med noen venninner.

Pst! Visste du at du kan følge bloggen min på Bloglovin’?

5 kommentarer Legg til din

 1. Askeladden sier:

  Den BESTE romanen jeg vet om etter min mening<3

 2. Vib sier:

  Jeg likte også denne boka! Som du sier klarer forfatteren å skape en varm og god følelse hos leseren. Det jeg syntes var spesielt godt var skjørheten i forholdet mellom de to damene..ikke nødvendigvis nærheten, men grensene de imellom.

  Og jeg har gitt den til mange av mine leseglade venninner 🙂 Det er en sånn type bok rett og slett, en ma vil dele.

 3. fjord sier:

  Jeg begynte på denne for et års tid siden, og har enda ikke orket fullføre. Har inntrykk av at det er en av de romanene man enten elsker eller virkelig misliker, og jeg er tilsynelatende i siste kategori. Men jeg bør strengt tatt gi den en skikkelig sjanse.

 4. ellikken sier:

  Jeg syns boken rett og slett er vidunderlig og jeg gråt i bøtter og spann av den…

 5. Vibeke Sem sier:

  Boka er en av mine beste leseopplevelser!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s