Kvinnen som kledte seg naken for sin elskede

den

Hør på tittelen – Kvinnen som kledte seg naken for sin elskede. Vakker, ikke sant? Det er bare dumt resten ikke er like fengende.

Boka er lånt av min mor - en elsket og godt brukt utgave som dere kan se.

Jan Wiese har skrevet denne boken, Kvinnen som kledte seg naken for sin elskede, og ble utgitt for første gang i 1990. Han har tidligere jobbet mange år i forlag, men dette er hans første og eneste roman.

Boken handler om en mann som jobber i Vatikanets skriftssamlinger, og dreier seg rundt et bilde han finner i en av Vatikanets avstengte ganger. Tekstene om dette bildet finner han, og vi blir fortalt flere historier om forholdene rundt dette bildet.

Det er en velskrevet og godt gjennomarbeidet bok. Det er rett og slett en god bok, problemet er bare at det er ikke slike type fortellinger som fenger meg mest. Jeg ser jo hvorfor denne boken kan bli høyt elsket av mange, men allikevel kan jeg ikke si at den fester seg så veldig hos meg.

I versjonen jeg har lest er det et etterord skrevet av Wieses redaktør, og dette er kanskje noe av det mest fengende med hele boken. Men, det er et kapitel for seg selv.

Men, for å ende opp på punktet jeg synes det er det fineste med boken – for Wiese kan å formulere seg i fine vendinger. En liten smakebit skal dere få her:

«Vel fremme løftet han kvinnen og bar henne inn. Tett omslynget sto de og kjente pulsen hamre. Kappen gled ned fra hennes skuldre. Hun lot den falle, forsøkte heller ikke nå å skjule sin nakenhet.
Hun sto naken foran sin elskede.»

4 kommentarer Legg til din

 1. Ladybug sier:

  Så synd du ikke helt falt for boken. Dette var en av de bøkene som var obligatorisk å lese da jeg gikk på gymnaset. Husker at jeg likte den veldig godt den gangen, hadde vært morsomt å lese den igjen for å finne ut av hva jeg syntes nå som det er 10 år siden jeg leste boken.

 2. mostraum sier:

  Eg høyrte den som lydbok i fjor ein gong og vart heller ikkje særleg begeistra. Er nok ikkje min type forteljing heller.

 3. Sesselja sier:

  Godt å høre at det er flere enn meg som ikke blir truffet av denne boka.

 4. fjord sier:

  Jeg falt heller ikke for denne. Synes den var pretensiøs og direkte uengasjerende.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s