Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet?

Da har også jeg lest Johan Harstads mye omtale bok om han som ønsket å være nummer to. En tykk og god bok!

Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet? er Johan Harstads debutroman og kom ut på Cappelen Damm for ikke mindre enn seks år siden (2005). Siden den gang har den fåt ekstremt mye skryt, blitt oversatt til en rekke språk og kommer til høsten som serie på NRK. Det var med andre ord på tide jeg leste denne boken.

Boken handler i korte trekk om Mattias, en helt vanlig gartner fra Stavanger. Han liker ikke stikke seg ut og hans store helt er Buzz Aldrin – andre mann på månen. Men så, når kjæresten slår opp, gartneriet han jobber på blir stengt og han reiser som lydmann til Færøyene blir ting forandret. Han ender opp på et øde sted (vel, det er jo Færøyene) og bosetter seg Fabrikken, et sted med en håndfull forskjellige mennesker.

Det er over 600 tettskrevne sider, og det skjer kanskje ikke så mye, men det bryr ikke meg. 50 sider flyr lett avsted, til tross for at sidene kan være helt kompakte med skrift. Godt jobbet av Harstad. Man blir kanskje til tider noe oppgitt over tafatt denne stakar Mattias er, men de finner nå ut av det på et eller annet vis allikevel.

Det er en fin bok, av en dyktig forfatter, men å skulle plukke ut noe å vise dere fra teksten, synes jeg er vanskelig. Jeg er ikke spesielt god på å plukke opp såkalte «one-linere» og å skrive flere sider her blir litt voldsomt. Men, dette er nok (sammen med denne boken) en av de beste åpningene jeg har lest.

«Personen du elsker er 72.8 % vann og det har ikke regnet på flere uker.»

Har du lyst på flere smakebiter på denne velskrevne boka anbefaler jeg deg og se på Bokelskere. Her er det mange som har skrevet inn sitater!

Én kommentar Legg til din

  1. Sesselja sier:

    Jeg elsker den åpningssetningen!
    Men jeg var ikke like begeistret for resten av boka. Erindrer at den åpnet bra, og så kjedet den meg noe så grundig i midtdelen, før den tok seg litt opp igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s