Novelleuke: Introduksjon

En kort historie med få personer, ett høydepunkt og ett sentralt tema. Novellene skal få min oppmerksomhet!

Jeg har tenkt til å ha temauke denne uken, og temaet er som dere sikkert skjønner noveller. Jeg vil skrive om forskjellige noveller, dele sitater med dere osv. Det hele tenkte jeg å avslutte med kåring av vinneren av seksordsnovellekonkurransen.

Noveller blir raskt glemt og jeg skal være den første til å innrømme det ikke er så ofte jeg leser noveller, til tross for at jeg har flere novellesamlinger stående i hylla. Hvorfor det er sånn, det vet jeg ikke.

På skolen er det mye noveller, noe som er lett forståelig. De er korte, litt mindre komplekse og mye enklere å håndtere i en hel klasse. Ungdommer blir også satt til å skrive et par noveller selv, så det er ikke akkurat sånn at vi ikke vet de finnes. Så, hvorfor glemmer vi de?

Jeg har ikke noe godt svar, for det er mange gode noveller der ute. Mange kjente forfattere, som f.eks. Hemingway og Grytten (vel, litt forskjellige dimensjoner kanskje) skriver noveller, og mange forfattere spesialiserer seg på noveller, og oppnår dermed sjeldent større anerkjennelse. Alle disse sidene håper jeg å få frem i løpet av denne uken!

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s