Novelleuke: Hva har fremtiden å by på?

Jeg har bladd i forlagenes vårlister – og det er mye spennende! Også blant noveller er det noe verdt å få med seg.

Den første jeg bet meg merke i var Edy Poppy sin novellesamling Sammen.Brudd. Denne utgis på Gyldendal og jeg gleder meg. Mitt første møte med Poppy var romandebuten hennes Anatomi.Monotomi – så nå ser jeg frem til å se hvordan hun behersker novellekunsten.

En annen novellesamling på samme forlag som antakeligvis er verdt å få med seg er Den svenske gullrekka. Dette er krimnoveller fra sveriges største krimforfattere, Läckberg, Mankell og Nesser, for å nevne noen. Denne er jo perfekt lektyre for påskeferien som kommer så skrekkelig nære eksamener og slikt!

Hagesang er en bok skrevet Aasne Linnestå som jeg virkelig skal forsøke å få med meg. Den er blant Aschehougs vårbøker og er en annerledes novellesamling. Novellene blir nemlig skrevet av romanens hovedperson – og er dermed en annerledes og spennende bok jeg gjerne vil undersøke nærmere.

Det er sikkert enda flere spennende novellesamlinger som kommer, men det er jo ikke akkurat det som får mest oppmerksomhet i de glansede katalogene. Men, du finner alle katalogene på forlagenes hjemmeside – det er jammen meg mye spennende i vente!

Pst! Ikke glem – i dag er siste dagen du kan delta i seksordsnovellekonkurransen. Vinneren og premie vil bli annonsert i morgen!

Én kommentar Legg til din

  1. Elida sier:

    Den svenske gullrekka høyres interessant ut:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s